Nijhuis over handsbal: ''Mijn positie is beter dan de cameraplek''

Nijhuis over handsbal: ''Mijn positie is beter dan de cameraplek''

Feyenoord leidde zondagmiddag de eerste competitienederlaag van het seizoen. In Deventer verloren de Rotterdammers met 1-0 van Go Ahead Eagles. Toch had Feyenoord een enkele goede kans op de gelijkmaker. Jan Arie van der Heijden kopte de bal nog binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd door hands van aangever Steven Berghuis.

“Ik heb die beslissing genomen om het doelpunt af te keuren”, zegt scheidsrechter Bas Nijhuis tegenover Fox Sports. “Op het moment dat de bal naar rechts gaat, zie ik twee keer de hand van Berghuis bij de bal. De eerste keer raakt hij hem niet, maar bij de tweede keer wel. Op de camera is dat niet goed te zien, maar op het veld zag ik het wel. De positie waar ik stond was beter dan de plek van de camera. Ik keek recht op de situatie.”

De spelers van Feyenoord beklaagden zich niet bij de arbiter. “Dat is echt klasse”, zegt Nijhuis. “In de rust en na afloop van de wedstrijd zeurde er niemand over het moment, maar ze zeiden dat het aan hunzelf lag. Echt klasse.”

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties