Feyenoord Onder 19 wint in laatste minuut van PSV

Feyenoord Onder 19 heeft weer aansluiting gevonden bij de subtop van de Eredivisie dankzij een 1-0 overwinning op PSV Onder 19. Dylan Vente maakte in de de laatste minuut uit een strafschop de enige treffer van de wedstrijd. Feyenoord Onder 18 moest voor het eerst dit seizoen een nederlaag slikken. Almere City Onder 19 was op Varkenoord met 1-2 te sterk.

Feyenoord Onder 19 doet goede zaken met zege op PSV
Feyenoord heeft een zeer belangrijke zege geboekt op PSV Onder 19. Het duel op Varkenoord leek in eerste instantie af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar de thuisploeg kreeg een minuut voor tijd nog een buitenkansje via een toegekende strafschop. Dylan Vente ging achter de bal staan en faalde vervolgens niet: 1-0. 'Ik ben enorm blij,' reageerde trainer Damien Hertog opgetogen. 'We waren echt weer toe aan een overwinning.'

Voor zowel Feyenoord als PSV stond er veel op het spel. Beide teams bivakkeerden voor aanvang van de wedstrijd dankzij een matige seizoensstart in het rechterrijtje van de Eredivisie. Een zege voor een van beide ploegen zou weer aansluiting bij de subtop betekenen, een nederlaag een plek onderin de ranglijst. Wat het duel nog extra beladen maakte, was het feit dat PSV een paar spelers van de beloften inzette om de wedstrijd te winnen.

In een gelijkopgaande eerste helft was de spanning logischerwijs voelbaar. Na rust was Feyenoord de bovenliggende partij, maar tot doelpunten voor de thuisploeg leidde het vooralsnog niet. Kansen waren er zeker na de pauze. 'Twee grote, maar we benutten ze niet', aldus Hertog, die zich al zo goed als had neergelegd bij een puntendeling. Totdat Dylan Vente in de laatste minuut plots lichtjes werd vastgehouden in het strafschopgebied. Reden genoeg voor de scheidsrechter om een penalty toe te kennen. Vente nam hem vervolgens zelf en schoot raak: 1-0.

De opluchting was groot bij Hertog, die niets dan lof had voor zijn ploeg. 'De jongens hebben er heel veel energie en strijd ingelegd. Ik zag een enorme bereidheid om voor elkaar te werken en ook aan de bal speelden we in fases uitstekend. Dat we na een reeks nederlagen dit eruit konden persen tegen een goede ploeg, geeft heel veel voldoening en bovenal een trots gevoel.'

Feyenoord Onder 19 - PSV Onder 19 1-0
90' 1-0 Dylan Vente (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter, Hansson (83' Sinteur), Vente; Fernandes (89' Smulder), Robertha en Kökcü (73' Bangura).

Feyenoord Onder 18 onderuit tegen Almere City
Feyenoord Onder 18 is tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op Varkenoord werd met 1-2 verloren van Almere City Onder 19. 'Een verdiende overwinning voor Almere,' oordeelde trainer Jan Gösgens. 'Het was vandaag gewoon niet goed genoeg van onze kant.'

Feyenoord kende zijn sterkste fase in het eerste kwart van de wedstrijd en beloonde zichzelf ook met een treffer van Dean Guezen na een kwartier spelen. Na zo'n twintig minuten nam Almere City meer het heft in handen. Het was wachten op de gelijkmaker, die vlak voor rust viel uit een vrije trap.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en net op het moment dat Feyenoord iets sterker was, sloegen de bezoekers toe: 1-2. De thuisploeg had nog een halfuur om iets aan de achterstand te doen, maar kon niet veel meer uitrichten tegen Almere City. Gösgens: 'Het is geen excuus, maar je merkte dat we onder anderen Alex Bangura en Niels Butter misten, twee sterkhouders van onze ploeg die met de A1 meespeelden. Zo'n wedstrijd als vandaag waarin het niet zo lekker draait, zit er weleens tussen. Gelukkig staan we nog wel steeds bovenaan.'

Feyenoord Onder 18 - Almere City Onder 19 1-2
15' 1-0 Dean Guezen
42' 1-1
60' 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Blesgraaf, Van Mullem, Kaptein, Van Wetten (80' Buitenhek); Roffelsen (46' Anez), Vicario (70' Choukoud), Kubilinskas (60' Barberoglu); Guezen, Polley (46' Polley) en Roeleveld.

Feyenoord Onder 17 zet eenvoudig Almere City opzij
Feyenoord Onder 17 heeft zich prima hersteld van de 1-2 thuisnederlaag vorige week tegen FC Groningen. Zaterdagmiddag werd Almere City Onder 17 met 0-6 eenvoudig aan de kant gezet. 'We hebben het goed gedaan. Gezien het wedstrijdbeeld hadden we alleen wel de dubbele cijfers moeten aantikken,' reageerde trainer Cor Adriaanse.

Feyenoord begon voortvarend aan het duel in Flevoland. De vrije man werd vaak gevonden, resulterend in zat kansen voor de Rotterdammers. Het duurde tot de 18de minuut voordat Feyenoord de score opende. Joshua Zirkzee was het eindstation, na een uitstekende actie van Cheick Toure: 0-1. Even later leek Zirkzee voor zijn tweede van de middag te tekenen, maar zijn inzet belandde op de paal. In de 32ste minuut volgde wél de verdiende 0-2. Orkun Kokcu tikte beheerst binnen uit een rebound. 'We kregen zo veel kansen. Met slechts twee treffers voor rust deden we onszelf echt tekort,' aldus Adriaanse.

Na de pauze bleef Feyenoord jagen op doelpunten. Almere City liet zich zakken en loerde op een foutje van de bezoekers om zo in de omschakeling toe te kunnen slaan. Zo ver zou het niet komen. Feyenoord besliste in de 47ste minuut al vroegtijdig het duel. Kokcu maakte zijn tweede goal, na een goede combinatie met Zirkzee. De aanvallende middenvelder trof vijf minuten voor tijd ook nog voor de derde keer doel (0-6), nadat eerder Achraf El Bouchataoui en Lion Kalentjev voor respectievelijk de vierde en vijfde Rotterdamse treffer hadden gezorgd.

Almere City Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-6
18' 0-1 Joshua Zirkzee
32' 0-2 Orkun Kokcu
47' 0-3 Orkun Kokcu
50' 0-4 Achraf El Bouchataoui
63' 0-5 Lion Kalentjev
75' 0-6 Orkun Kokcu

Opstelling Feyenoord Onder 17: Vonk; Loshi (68' Fetahi), Lewis, Geertruida, Wong-Si-Kwie (68' Smeulers); El Bouchataoui, Kokcu, Burger (55' Reemst); Huijgen (61' Summerville), Zirkzee (61' Kalentjev) en Toure.

Feyenoord Onder 15 eenvoudig voorbij VVV Venlo
Feyenoord Onder 15 heeft op eigen veld geen fout gemaakt tegen hekkensluiter VVV Venlo Onder 15. De ploeg van trainer Jeffrey Oost boekte een eenvoudige 4-0 overwinning op de Limburgers, die ook na zeven speelrondes nog altijd zonder punten zijn. 'Dit was een regelmatige overwinning,' aldus Feyenoord-coach Jeffrey Oost.

In de eerste helft had Feyenoord duidelijk het overwicht. Dat resulteerde in een doelpunt van Abdel Belarbi, die profiteerde van het uitglijden van de VVV-doelman. 'Verder vond ik dat we soms in een te laag tempo speelden, waardoor meer doelpunten uitbleven,' vertelde Oost. 'Dat ging na rust een stuk beter.'

Oost zag zijn ploeg in de tweede helft nog drie keer scoren: 'En daar ben ik tevreden over, al hadden er nog meer doelpunten gemaakt kunnen worden.' Aan Rotterdamse zijde kwamen alle drie de treffers na de kantenwisseling op namen van invallers. Eerst schoot Naouafal Bannis twee keer raak, waarna het slotakkoord verzorgd werd door Zenya Deurloo. Die laatste speler kreeg de voorzet van Twan van der Zeeuw. Aan Feyenoord-kant ontbraken Urgill Dalen en Jordy Axt vanwege blessures.

Feyenoord Onder 15 - VVV Venlo Onder 15 4-0
9' 1-0 Abdel Belarbi
48' 2-0 Naouafal Bannis
55' 3-0 Naouafal Bannis
59' 4-0 Zenya Deurloo

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot, Brugman, Valk, Van der Zeeuw; Zitman (46' Papendrecht), Naujoks, Omgba (36' Deurloo); Maas (58' Kasius), Belarbi en Esajas (36' Bannis).

Feyenoord Onder 14 laat FC Twente volledig kansloos
Onder 14 heeft zaterdag een eenvoudige overwinning geboekt. De Rotterdammers lieten in Enschede geen spaan heel van FC Twente Onder 14: 0-4. 'En met die uitslag hebben we onszelf niet eens optimaal beloond,' aldus Feyenoord-trainer Daniel van der Meulen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de Rotterdammers de sterkere ploeg hadden. Van der Meulen: 'We hadden continu balbezit en tot aan het zestienmetergebied voetbalden we goed. Ik vond ons voor het doel niet altijd even scherp.'

Toch konden de Feyenoorders voor rust drie keer juichen. Mimeirhel Benita omspeelde zijn tegenstander goed en leverde een voorzet af op Bievenu Matabaro, die hard binnenschoot bij de eerste paal: 1-0. Feyenoord, dat midweeks een knappe oefenzege boekte op Anderlecht (3-0), kwam op 0-2, nadat middenvelder Saladin Oulad M'Hand een voorzet van Merlijn Roels had afgerond. Het derde Feyenoord-doelpunt kwam op naam van Benita, die bediend werd door Matabaro.

Na de pauze stapelden de kansen voor de Rotterdammers zich verder op, maar verder dan één doelpunt, een voorzet van Joris Rijnja die in één keer achter de FC Twente-doelman verdween, kwam het elftal van trainer Van der Meulen niet. In de slotminuut liet invaller Tyrell Tearr nog een strafschop onbenut.

FC Twente Onder 14 - Feyenoord Onder 14 0-4
14' 0-1 Bievenu Matabaro
20' 0-2 Saladin Oulad M’Hand
31' 0-3 Mimeirhel Benita
57' 0-4 Joris Rijnja

Opstelling Feyenoord Onder 14: Remie; Van Veldhoven (47' Bodo), Owusu, Zouan, Christoffel (47' Rijnja); Hartjes, Benita, Oulad M'Hand; Roels (35' Van Houwelingen), Hokke en Matabaro (51' Tearr).

Feyenoord Onder 13 lijdt minieme nederlaag in Eindhoven
Feyenoord Onder 13 is er zaterdag niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen koploper PSV. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam al vroeg op achterstand en liep vervolgens het gehele duel achter de feiten aan. Verdere doelpunten bleven op De Herdgang uit. 'De nederlaag was terecht, maar wel onnodig,' luidde het oordeel van Taument.

Al na twee minuten kwam de Eindhovense thuisploeg op voorsprong. Een fout in de Rotterdamse opbouw leidde het PSV-doelpunt in. Taument: 'En dat is zonde, want daardoor moesten we in de achtervolging. Dat lukte ons niet echt, omdat de ruimtes tussen de spelers te groot waren en we niet in de duels kwamen.'

Na rust bleef PSV de bovenliggende partij en mochten de Feyenoorders doelman Tjeerd Dekker dankbaar zijn dat het slechts 1-0 bleef. 'Ik vond dat er in de tweede helft wel wat meer strijd in ons spel zat, maar we hebben eigenlijk geen kansen gecreëerd. In balbezit vond ik ons angstig en kozen we te snel voor de lange bal. Onze kracht ligt juist in het voetballen,' besloot Taument, die volgende week met zijn ploeg de stadsderby tegen Sparta Onder 13 afwerkt.

PSV Onder 13 - Feyenoord Onder 13 1-0
2' 1-0

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, Van Tol, Bogarde, De Moes (50' Rais); Van der Linden (40' Oetoehganal), Mohamedhoesein (40' Oetoehganal), Ourhis; Zerisenay (44' Groen), Van der Heijden en Felicia.