''De mensen in Oekraïne kijken uit naar het grote Feyenoord''

''De mensen in Oekraïne kijken uit naar het grote Feyenoord''

Feyenoord neemt het donderdagavond in Odessa op tegen Zorya Luhansk. De club uit Oekraïne speelt zijn Europese thuiswedstrijden in het Stadion Chornomorets omdat het in de thuisstad, Luhansk, niet veilig is. Volgens Evgeniy Levchenko, oud-voetballer en kenner van het Oekrainse voetbal, komt dit de sfeer niet ten goede.

“Je merkt vooral dat er geen supporters bij de wedstrijden zijn”, zegt ‘Lev’ tegenover FeyenoordTV. “Dat knaagt aan de spelers. Toen zij tegen Feyenoord in de Kuip speelden kwamen er reacties van ‘wauw, wat leuk om hier voor iemand te spelen.’ In Oekraïne worden alleen de topwedstrijden goed bezocht, dat is het nadeel van die competitie. Alles wat je doet als voetballers doe je voor de fans en dat ontbreekt op dit moment. Het is geen ideale situatie.”

Ondanks dat, zal het volgens de analist wel een leuke avond worden. “Mensen houden van voetbal in Oekraïne. Het is niet zo dat het Kuip-gevoel in Odessa nagebootst zal worden, maar de mensen kijken wel uit naar ‘het grote Feyenoord’. In de pers wordt ook veel geschreven over Feyenoord en hoe zij spelen op dit moment.” Volgens Levchenko zijn er zo’n 17.000 wedstrijdkaarten verkocht.

“Ik verwacht dat Zorya snel een doelpunt gaat proberen te maken tegen Feyenoord om ze te ontregelen”, vervolgt hij. “Maar ik denk dat Feyenoord genoeg kwaliteit heeft om daar niet in paniek door te raken. Als Feyenoord het eerste doelpunt tegen krijgt, kan het gek gaan lopen. Dan gaat Zorya meer aanvallen. Ze kunnen kansen creëren, vooral via de zijkanten. Trainer Vernydub heeft een paar spelers rust gegeven voor deze wedstrijd. Hij wil de kans grijpen om Feyenoord pijn te doen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties