Ochtendjournaal: Feyenoord zakt niet door het ijs

Ochtendjournaal: Feyenoord zakt niet door het ijs

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na het 2-2 gelijkspel met SC Heerenveen zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

De Volkskrant wil graag meer van dit soort duels zien. Het was voetbal op tempo, met dientengevolge ook fouten, met goede aanvallen, met lef van twee kanten, met spelers die doorgingen tot de uitputting ze naar lijf en leden deed grijpen. “Feyenoord is een krachthuis. Ze smijten met krachten”, schrijft de krant. De krant complimenteert echter één Feyenoord-speler in het bijzonder: “Rechtsback Rick Karsdorp is een fenomeen in de dop.”

“Magistrale Mulder” kopt de Telegraaf vanochtend. De krant is net als de andere ochtendkranten van mening dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Heerenveen de beste reclame voor de Eredivisie maakten, die de KNVB zich maar kan wensen. Veel complimenten voor de ploeg van Jurgen Streppel. “De ploeg toonde meer lef dan alle andere ploegen tot heden op bezoek in Rotterdam.” Ironisch genoeg was Erwin Mulder de beste man aan de kant van de Friezen. Het zou zomaar kunnen dat Mulder de Rotterdammers aan het eind van de rit de titel heeft gekost.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Feyenoord niet door het ijs zakte. De concurrentie kwam weliswaar dichterbij, maar Feyenoord blijft op zijn hoede. “Waar ze in De Kuip meer dan een week geleden droomden van een straatlengte voorsprong op Ajax, zijn het er nu nog maar drie.” Vooral opvallend is de verdediging. De laatste drie wedstrijden moest Brad Jones opeens vier keer vissen. Daarvoor, in de eerste acht competitiewedstrijden, maar twee keer.

De krant vraagt zich dan ook af of het beste er al weer vanaf is bij Feyenoord. Bij de concurrenten staat hun weerwoord al klaar met: “Wacht maar tot Feyenoord zelf ook in een mindere periode belandt”, schrijft het AD. Feyenoord kan voortborduren op zijn ongeslagen status. De koploper speelt niet slecht, misschien wel het beste van de drie titelfavorieten, maar ziet de concurrentie naderen.

Twee ploegen met nimmer aflatende energie zorgen voor een enerverende voetbalmiddag. Trouw schrijft dat de uitslag dan ook terecht is. De duels tussen de buitenspelers van Heerenveen met de back van Feyenoord waren om te smullen. De regie van de wedstrijd was in handen van El Ahmadi en Schaars. Feyenoord heeft misschien wel de meeste stappen gemaakt in de volwassenheid in de ploeg. Al vaker dit seizoen kwam Feyenoord op achterstand en zorgde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst alsnog voor winst of gelijkspel.

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties