Europa League: Zorya behoudt tweede plaats in Oekraïne

Europa League: Zorya behoudt tweede plaats in Oekraïne

Feyenoord is in Groep A van de Europa League gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. Gedurende de groepsfase zet Feyenoord.nl na ieder weekend de prestaties van de tegenstanders op hun rij.

Zorya Luhansk
Zorya Luhansk kan met een goed gevoel toewerken naar het duel met Feyenoord, dat donderdag in Oekraïne wordt gespeeld. De ploeg herstelde zich van de midweekse bekernederlaag tegen Dinamo Kiev (5-2 na verlenging) door met 2-1 te winnen van Zirka. Zorya stond na een uur op een 2-0 voorsprong en hoefde pas in blessuretijd een tegentreffer toe te staan. Het team blijft door de zege tweede in de Oekraïnse competitie, op zes punten van koploper Shakhtar Donetsk.

Manchester United
In de Engelse Premier League blijft Manchester United moeizaam draaien. Ondanks legio kansen kwam de miljoenenformatie van José Mourinho zaterdag op Old Trafford niet verder dan 0-0 tegen Burnley. Daardoor zakte United naar de achtste plaats, met inmiddels een achterstand van acht punten op stadgenoot en lijstaanvoerder Manchester City.

Fenerbahçe
De Nederlanders waren zondagavond belangrijk voor Fenerbahçe, dat met 5-0 won van Karabükspor. Robin van Persie maakte twee goals en ook Jeremain Lens pikte een doelpuntje mee. Door de ruime zege steeg Fenerbahçe naar de vijfde plaats. De achterstand op de verrassende koploper Istanbul Başakşehir is acht punten.

Stand groep A:
1. Feyenoord 3-6
2. Manchester United 3 - 6
3. Fenerbahçe 3 - 4
4. Zorya Luhansk 3 - 1

Programma
3 november 2016
19:00 Zorya Luhansk - Feyenoord
19:00 Fenerbahçe - Manchester United

24 november 2016
17:00 Fenerbahçe - Zorya Luhansk
21:05 Manchester United - Feyenoord

8 december 2016
19:00 Zorya Luhansk - Manchester United
19:00 Feyenoord - Fenerbahçe

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties