''Je hoeft ze maar aan te raken en ze gaan liggen''

Een veelbesproken moment uit de wedstrijd Feyenoord - Heerenveen was de strafschop in de eerste helft. Bilal Basacikoglu werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Was het een penalty? "Ik weet het niet", geeft Stijn Schaars aan in gesprek met FOX Sports.

''Dat soort jongens gaat op zoek omdat ze snelheid hebben,'' vervolgt de middenvelder. ''Je hoeft ze maar aan te raken en ze gaan liggen. Ik weet niet in hoeverre het een penalty was, ik vond hem snel gegeven. Maar als het er één was, dan is het niet slim verdedigd."

Schaars kan leven met een gelijkspel. ''Daar zijn wij heel blij mee. We spelen een goede eerste helft en je staat 2-1 achter met de rust. De tweede helft was voor Feyenoord en die win je met 1-0, dus. Een beetje raar", zo klinkt de analyse van Schaars.