Tomasson: ''Op dit moment is Toornstra de beste''

Tomasson: ''Op dit moment is Toornstra de beste''

Jon Dahl Tomasson zou voorlopig niets aanpassen in de opstelling van Feyenoord. De voormalig speler van de Rotterdamse ploeg ziet geen redenen om iets te veranderen. "Ik zou de komende wedstrijd (tegen sc Heerenveen) hetzelfde spelen als tegen Ajax", zegt hij in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

Het zou betekenen dat Eljero Elia wederom op de bank begint. "Maar dat is een luxeprobleem en dat is fijn om te hebben voor Giovanni (van Bronckhorst, red.) en de club. Met alle respect voor Elia, maar hij is ook nog niet helemaal fit. Op dit moment is Toornstra gewoon de beste, maar over een maand is dat misschien anders. Dan kan je gewoon kiezen."

"Gelukkig doen Botteghin en Van der Heijden het ook goed. Je mist een Van Beek niet. Dat heb je nodig als je wat wil winnen", vervolgt Tomasson. "Feyenoord gaat meestrijden om het kampioenschap, maar ze krijgen ook een dipje. Het is alleen de vraag hoe lang dat gaat duren. Ze houden dit niet het hele seizoen op deze manier vol, maar ik geloof niet dat hetzelfde kan gebeuren als vorig seizoen. Het is ook de vraag hoe ze omgaan met zoveel wedstrijden."

"Feyenoord speelt goed en is sterk op dit moment. Ze hebben een volwassen ploeg met veel ervaring en individuele kwaliteiten. Je hebt spelers die altijd een goal kunnen maken. Ze spelen compact en het vertrouwen is groot. Dat is een mooi proces om te zien", laat de huidige assistent-bondscoach van Denemarken weten in het regionale praatprogramma.

Als Deen kijkt Tomasson uiteraard met veel aandacht naar Nicolai Jorgensen. "Hij speelde bij Kopenhagen in een prima ploeg. Dat zie je nu ook in de Champions League. Hij zit in het Deense elftal en heeft dus kwaliteit. Ik vind het knap dat hij zich zo snel heeft aangepast, want hij was het gewend om met twee spitsen te spelen. Nu staat hij toch een beetje alleen."

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin Jens Toornstra Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties