Woudenberg spreekt van 'een prima avond'

Jens Toornstra kon met een doelpunt en twee assists uitermate tevreden terugkijken op Feyenoords tweede wedstrijd in het bekertoernooi van het seizoen.

De middenvelder, die de wedstrijd na de wissel van Karim El Ahmadi besloot met de aanvoerdersband om zijn arm, zag zijn ploeg tegen Excelsior geen moment in problemen komen.

‘We wisten dat Excelsior zou gaan inzakken en zou wachten op hun kans, zoals ze dat ook in de competitie tegen ons hebben gedaan,’ vertelde Toornstra na afloop van de wedstrijd. ‘Toen kwam Excelsior nog op voorsprong, maar vandaag stonden we zo goed dat ze geen kans hebben gehad.’

Volgens Toornstra was het elftal daarom bij rust ook niet in paniek over het feit dat het nog 0-0 stond, ondanks de grote kansen die Feyenoord in de eerste helft had gehad. ‘We hadden zo’n overwicht, dat we wisten dat er ook na rust kansen zouden komen. Het was zaak die kansen af te maken en dat hebben we ook gedaan. De eerste twee doelpunten vielen heel snel in de tweede helft, zodat we de wedstrijd rustig konden uitspelen.’

Lucas Woudenberg
Lucas Woudenberg was niet alleen blij met de overwinning op Excelsior, maar ook met het feit dat hij weer eens negentig minuten gespeeld had.

‘We hebben negentig minuten lang de overhand gehad,’ zei de linksback na afloop. ‘De eerste helft lieten we de bal goed rond gaan, alleen lukte het niet een doelpunt te maken. We zijn in de tweede helft rustig gebleven. Binnen vijf minuten na rust lagen er twee in, daarna hebben we het goed uitgespeeld.’

‘De kracht van dit elftal is dat iedereen er staat wanneer het nodig is, ook de jongens die wat minder aan spelen toekomen. De jongens die vandaag speelden hebben vol gas gegeven om een goed resultaat te halen. Al met al is het daardoor een prima avond.’