''Bij Feyenoord had ik één probleem: Graziano Pellè''

''Bij Feyenoord had ik één probleem: Graziano Pellè''

Oud-Feyenoorder Samuel Armenteros speelt momenteel weer voor Heracles Almelo. In de drie jaar dat de spits emigreerde uit Almelo, is hij een betere speler geworden. Daarvoor kan hij één iemand in het bijzonder bedanken: Graziano Pellé.

Armenteros verliet zijn veilige omgeving Almelo voor de wereldstad Brussel, waar de Belgische topclub Anderlecht zijn thuiswedstrijden speelt. Achteraf was dat geen slimme keuze geweest, vindt ook Armenteros. Vervolgens vertrok de beweeglijke spits naar Feyenoord. Al gauw merkte de 26-jarige aanvaller op dat hij met zware concurrentie te maken had. “Feyenoord was natuurlijk een prachtige optie, maar ik had daar één probleem: Graziano Pelle. Ik wist dat de kans klein was dat ik op de enige positie waar ik écht graag wilde spelen terecht zou komen. Hij was de beste voetballer van Nederland, ik moest op de flanken concurreren met Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken. Mijn rendement was niet zo hoog, maar ik heb best een aardig jaar gehad bij Feyenoord”, aldus Armenteros in gesprek met Voetbal International.

De flamboyante aanvaller heeft dan ook absoluut geen spijt van zijn keuze. “Ik ben door alles wat ik heb meegemaakt juist een beter speler geworden, dat weet ik zeker. Denk jij dat je een mindere voetballer wordt als je elke dag met Graziano traint? Man, dat was puur genieten. Mensen vergissen zich altijd in hem. Hij wordt nog weleens weggezet als simpele spits, die alleen maar een neusje voor de goal heeft. Maar geloof me: die man heeft écht voetbal-intelligentie. Dan begon hij in de kleedkamer: "Als hun linksback de bal heeft, dan beweegt hun centrale verdediger zo en zo, dus dan komt er daar en daar ruimte voor ons". Daar stond ik van te kijken. Bovendien is Pellè gewoon een monster van een vent”, sluit Armenteros zijn verhaal af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties