''Langzaam heb ik mijn vertrouwen teruggekregen''

zondag 16 oktober 2016 20:20 27.224 keer bekeken 72 reacties Pro Shots

Bilal Basacikoglu stond in de basiself van Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen NEC. De buitenspeler deed het de afgelopen wedstrijden goed tijdens zijn invalbeurten en wist bij Jong Turkije op fraaie wijze te scoren.

De invalbeurten in Feyenoord 1 waren meestal slechts een kwartier tot twintig minuten. “Dat was moeilijk, maar desondanks voelde ik het vertrouwen van de trainer”, zegt hij tegenover Metro. “Daarnaast had ik een doel: iedere wedstrijd een assist. Dat lukt meestal. Ik sta nu op vier, niet slecht voor iemand die vandaag pas zijn tweede volledige wedstrijd heeft gespeeld.”

Basacikoglu geeft aan tijdens zijn eerste anderhalve jaar bij Feyenoord in de knoop zat met zichzelf, wat hem kritiek van toenmalig Feyenoord-trainer Fred Rutten opleverde.  „Hij had gelijk”, zegt de jongeling. „Ik vond toen zelf ook dat ik nog niet veel heb laten zien. Ik ben nog jong, wil me graag laten gelden en ik eis veel van mezelf. Ik moest het gevoel terugvinden en daar heb ik hulp van de club bij gekregen.”

Zondagmiddag stond hij vanaf minuut één op het veld, met een knotje op zijn achterhoofd, evenals mede-Feyenoorder Rick Karsdorp. “We hebben een goede klik”, zegt hij. „We hebben zelfs hetzelfde kapsel, haha. Dat ik hetzelfde kapsel had als Tonny was toeval, maar dit niet. Ik wilde weer wat anders en na de wedstrijd tegen Willem II zei Rick voor de grap, dat als ik ook aan de rechterkant kwam te spelen, ik dan ook maar hetzelfde kapsel als hij moest nemen.”

De buitenspeler leert veel van zijn trainer, Giovanni van Bronckhorst. “Hij is een zeer grote speler geweest, hij heeft gevoetbald voor Arsenal, Barcelona en Oranje. Als zo’n iemand veel met je praat, vertrouwen in je heeft, geeft dat een goed gevoel. Langzaam maar zeker heb ik mijn vertrouwen teruggekregen. Ik durf nu nog niet te zeggen of ik ben uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler, maar ik voel me wél goed. Dat alleen al is pure winst. Het heeft lang geduurd, maar ik heb wel het gevoel dat ik nu ‘los’ ben.

Gerelateerd nieuws
72 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75462 leden - Op dit moment zijn 911 mensen actief, waarvan 262 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved