Feyenoord onder 18 blijft koploper na winst op Excelsior O19

Feyenoord Onder 18 is ook na vijf speelronden de trotse koploper. De ploeg versloeg Excelsior Onder 19 met 1-2. Feyenoord Onder 19 verloor met 3-1 van FC Utrecht Onder 19.

Feyenoord Onder 19 opnieuw ten onder
Onder 19 heeft zaterdag een nieuwe nederlaag geleden. De ploeg van trainer Damien Hertog kwam tegen FC Utrecht Onder 19, zeker in het eerste bedrijf, goed voor de dag maar ging uiteindelijk ten onder: 3-1. ‘Erg jammer dat deze goede wedstrijd geen resultaat oplevert,’ vertelde Hertog na afloop.

In tegenstelling tot de duels in de vorige weken kwam Feyenoord dus goed voor de dag in Utrecht. ‘Ik vond dat we goed samenwerkten, zowel verdedigend als aanvallend,’ sprak de Onder 19-coach. ‘We hadden in de openingsfase de controle over de wedstrijd, mede doordat we de bal snel terug veroverden.’

Het openingsdoelpunt, dat op naam kwam van Feyenoord-verdediger Mats Knoester, kwam dan ook niet uit de lucht vallen, maar toch leidden de Utrechters halverwege met 2-1. Hertog: ‘Ik vroeg mezelf echt af: “Hoe is dat mogelijk?” Vorige week kregen we twee doelpunten tegen uit twee ingooien, nu werden we twee keer gepasseerd uit hoekschoppen. Ook dat is een aspect dat bij het voetbal hoort.’

Snel na rust vergrootte FC Utrecht de voorsprong. Het bleek het breekpunt voor de Feyenoorders, die er geen slotoffensief uit konden persen. ‘Het is vragen om problemen als je doelpunten zo eenvoudig weggeeft. Helemaal in de fase waarin wij nu zitten,’ aldus Hertog, die onder andere niet kon beschikken over de geblesseerden Shurendo Janga, Boyd Reith, Salih Anez en Loyd van der Wilden.

FC Utrecht Onder 19 – Feyenoord Onder 19 3-1
13' 0-1 Mats Knoester
19' 1-1
41' 2-1
48' 3-1

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Roffelsen (67' Roeleveld), Sinteur (80' Van Wetten), Smeulders; Fernandes, Robertha (67' Vente) en Kokcu (75' Guezen).

Koploper Onder 18 de sterkste in stadsderby tegen Excelsior Onder 19
Feyenoord Onder 18 versloeg zaterdag Excelsior Onder 19 met 1-2. ‘De jongens mogen nu gaan genieten van twee weekenden zonder wedstrijd, iets wat ze verdiend hebben na zo’n geweldige start,’ aldus trainer Gösgens.

Feyenoord kwam in Rotterdam-Kralingen na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. Namens de gasten uit Rotterdam-Zuid kwam Alex Bangura tot scoren, nadat Robin Polley de aanvaller aanspeelde. ‘Daarna hebben we weinig weggegeven. Een paar scrimmages voor onze goal vormden het grootste gevaar,’ vertelde Gösgens, die zijn elftal ook nog een indirecte vrije trap tegen zag krijgen nadat doelman Elber Evora de bal te lang in zijn handen hield.

Snel na de pauze kwam Excelsior op gelijke hoogte. Gösgens: ‘We kregen de bal niet echt lekker weg. Na die 1-1 dacht ik dat Excelsior door zou zetten, maar dat bleef eigenlijk uit.’ Zo’n tien minuten voor tijd schoot Robin Polley zijn ploeg naar de overwinning, die nog even in gevaar leek te komen toen Feyenoord een vrije trap tegen kreeg omdat keeper Evora hands gemaakt zou hebben. De vrije trap werd door Evora zelf knap gekeerd. ‘Wij zijn hartstikke blij met deze start. Met zoveel nieuwe jongens, waarvan de doelpuntenmakers van vandaag vorig jaar bijvoorbeeld nog bij de amateurs speelden,’ besloot Gösgens.

Excelsior Onder 19 – Feyenoord Onder 18 1-2
13' 0-1 Alex Bangura
47' 1-1
82' 1-2 Robin Polley

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Van Mullem, Van den Ende, Kaptein, Blesgraaf; Buitenhek, Polley, Butter (61' Choukoud); Tilborg (71' Barberoglou), Bangura en Vicario (81' Kubilinskas).

Krappe zege voor Feyenoord Onder 17
Feyenoord Onder 17 heeft op het eigen Varkenoord een onverdiende overwinning geboekt op FC Utrecht. De Rotterdammers stonden halverwege op voorsprong (2-1), maar kwamen in het tweede deel een aantal keren goed weg. ‘Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen,’ luidde het oordeel van Feyenoord-trainer Cor Adriaanse.

De openingsfase was voor FC Utrecht, dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Een overtreding van Feyenoord-verdediger Noah Lewis betekende een strafschop voor de bezoekers, die gekeerd werd door doelman Jordie van Leeuwen. De strafschop diende echter opnieuw genomen te worden en in tweede instantie werd Van Leeuwen wel geklopt: 0-1.

‘Ik vond ons voor die openingstreffer al slap in de duels,’ sprak Adriaanse, die zijn elftal wel zag terugkeren in de wedstrijd. Na een handsbal kregen ook de Rotterdammers een strafschop toegekend en vanaf elf meter bleef Achraf el Bouchataoui koel. Acht minuten later was het opnieuw El Bouchataoui die een goede actie van Marouan Azarkan genadeloos afrondde met een knal in de kruising: 2-1.

Na de pauze hadden de Feyenoorders niets meer te vertellen. De kansen waren voor FC Utrecht, maar telkens kwam Feyenoord-keeper Van Leeuwen als winnaar uit de strijd. Adriaanse: ‘We hebben na rust alleen maar achteruit gelopen. We wonnen geen duels. Het is dat FC Utrecht niet een van de grote kansen afmaakte, anders hadden we puntenverlies geleden.’

Feyenoord Onder 17 – FC Utrecht Onder 17 2-1
14' 0-1 (penalty)
25' 1-1 Achraf el Bouchataoui (penalty)
33' 2-1 Achraf el Bouchataoui

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi, Lewis, Geertruida, Smeulers (78’ Wong-Si-Kwie); El Bouchataoui, Kokcu (55’ Kalentjev), Burger; Huijgen, Toure en Azarkan (66’ Reemst).

Monsterzege voor Feyenoord Onder 16 in Den Haag
Feyenoord Onder 16 heeft vanmiddag een ruime overwinning behaald tegen ADO Den Haag Onder 16. In het team van oefenmeester Edwin de Graaf eiste Joshua Zirkzee, afgelopen zomer overgekomen van uitgerekend ADO Den Haag, de hoofdrol op met vier doelpunten. Uiteindelijk zegevierden de Rotterdammers met 1-6. ‘Bij vlagen hebben we heel goed gevoetbald,’ aldus Feyenoord-trainer De Graaf.

‘Vooraf hadden wij meer puntenverlies dan ADO Den Haag, dat vorige week ook nog eens van PSV won,’ vertelde De Graaf. ‘Maar wij hebben vandaag erg goed gevoetbald. Steeds kozen we voor de opbouw van achteruit. Na elf minuten spelen opende Joshua Zirkzee de score, nadat hij bediend werd door Crysencio Summerville. Niet veel later volleerde Zirkzee knap raak uit een voorzet van Toshio Lake, waarna hij ook na de pauze twee snelle doelpunten voor zijn rekening nam.

ADO Den Haag deed vervolgens wat terug, maar verder dan een doelpunt kwam de thuisploeg niet. Feyenoorder Ezra Hoogenboom nam de 1-5 voor zijn rekening, waarna het laatste woord aan Splinter de Mooij was. ‘Die laatste goal was exemplarisch voor ons spel, want deze kwam voort uit een vloeiende aanval,’ besloot De Graaf, die geen beroep kon doen op Teun Heijberg, Quintin Rustveld, Jay den Haan, Donmellow le Couvreur en Malik Dijksteel.

ADO Den Haag Onder 16 - Feyenoord Onder 16 1-6
11' 0-1 Joshua Zirkzee (penalty)
18' 0-2 Joshua Zirkzee
48' 0-3 Joshua Zirkzee
53' 0-4 Joshua Zirkzee
57' 1-4
68' 1-5 Ezra Hoogenboom
78' 1-6 Splinter de Mooij

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Bogarde, Hoogenboom, Hartman (67’ Van Leeuwen); Gündüz, De Mooij, El Karbachi; Summerville (50’ Doesburg), Zirkzee en Lake.

Minieme overwinning voor Feyenoord Onder 15 in Utrecht
Onder 15 heeft zaterdag nipt gewonnen van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Voor de Rotterdammers, waar doelman Rutger Bax de uitblinker was, wist Sven Zitman te scoren. ‘We hebben er hard voor gevochten vandaag,’ aldus Feyenoord-trainer Jeffrey Oost.

Feyenoord voetbalde voor rust vrij aardig. ‘De opbouw van achteruit was goed verzorgd,’ vertelde trainer Oost. ‘We hadden een licht overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden.’ Dat lukte FC Utrecht wel: twee omschakelingen leverde de thuisploeg twee goede kansen op, maar twee keer redde Feyenoord-keeper Bax. Via Sven Zitman kreeg ook Feyenoord een goede kans.

Na de pauze opende Feyenoord de score: uit een inzet van Naoufal Bannis verzilverde middenvelder Sven Zitman de rebound. Een prachtige aanval van de bezoekers, via Steven van der Sloot en Abdel Belarbi, die de bal net niet raak volleerde, leverde net geen doelpunt op. FC Utrecht zette in de slotfase alles op alles, maar kon nooit echt meer gevaarlijk worden. Oost: ‘Het had vandaag ook een gelijkspel kunnen zijn, maar gelukkig pakken wij hier de drie punten.’

FC Utrecht Onder 15 - Feyenoord Onder 15 0-1
54' 0-1 Sven Zitman

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Brugman, Valk, Van der Zeeuw; Zitman (59’ Deurloo), Naujoks, Omgba; Maas (64’ Axt), Bannis en Belarbi.

Onder 14 pakt de punten na goede eerste helft tegen Vitesse
Koploper Feyenoord Onder 14 is ook na zaterdag nog altijd zonder verliespartij. Het elftal van trainer Daniel van der Meulen kwam in het eerste bedrijf goed voor de dag, maar vergat de wedstrijd al voor de pauze te beslissen. Na de 2-1 van de bezoekers uit Arnhem maakte Mimeirhel Benita in de slotfase aan alle onzekerheid een einde: 3-1. ‘Wederom een goede overwinning,’ aldus coach Van der Meulen.

Feyenoord ging furieus van start. In de achtste minuut beloonden de Rotterdammers zichzelf door de 1-0 tegen de touwen te schieten. Giuliany Ben-David dos Santos zette zijn handtekening onder het Feyenoord-doelpunt. ‘Ondanks dat Mimeirhel niet veel later 2-0 maakte, vergaten we om nog meer doelpunten te scoren,’ vertelde de Onder 14-coach. ‘Mimeirhel had er bijvoorbeeld nog een kunnen maken en via onze aanvoerder Kars van Veldhoven, die als back steeds goed mee op kwam, hadden we ook kunnen scoren.’

Snel na de kantenwisseling produceerden de bezoekers de aansluitingstreffer. Van der Meulen: ‘Zij gingen wat opportunistischer spelen en toen zag je dat het nog gevaarlijk kan worden.’ Mimeirhel Benita besliste in de slotfase echter de wedstrijd, nadat Corne van Houwelingen de bal bij hem bezorgde. ‘Heel fijn voor die jongen, want die is even geblesseerd geweest. Ik ben erg blij voor hem,’ besloot Van der Meulen.

Feyenoord Onder 14 – Vitesse Onder 14 3-1
8' 1-0 Giuliany Ben-David dos Santos
14’ 2-0 Mimeirhel Benita
32’ 2-1
57’ 3-1 Mimeirhel Benita

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Zouan, Owusu, Christoffel; Oulad M’Hand, Benita, Hokke (57' ‘t Zand); Tearr, Ben-David dos Santos en Matabaro (46' Van Houwelingen).

Feyenoord Onder 13 terecht voorbij stadsgenoot Spartaan’20
Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagochtend verdiend gewonnen van Spartaan’20. De ploeg van trainer Gaston Taument had het gehele duel de overhand, maar liet de bezoekers nog wel twee keer terugkeren in de wedstrijd. Met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, vanaf de strafschopstip, tekende Nesto Groen uiteindelijk voor de winnende 3-2.

De thuisploeg ging goed van start en was in de eerste twintig minuten duidelijk het sterkste elftal. ‘Ik heb genoten van het goede voetbal in die fase van de wedstrijd,’ sprak Feyenoord-trainer Gaston Taument, die Jamal Ourhis, op aangeven van Delano van der Heijden in die periode zag scoren. ‘Met goed combinatievoetbal speelden we op de helft van Spartaan’20.’

Toch was de wedstrijd halverwege in evenwicht. Taument: ‘Na de onverwachte 1-1 kregen mijn spelers een klein tikkie en zaten we even niet meer lekker in de wedstrijd. Gelukkig herstelden we ons na de pauze en speelden we weer goed.’

Na de 2-1 van Nesto Groen, een kopbal uit een hoekschop van Delano van der Heijden, kwam Spartaan’20 nog een keer terug in het duel. De terechte 3-2 viel zeven minuten voor tijd: een vrije trap werd door een Spartaan’20-verdediger met de hand tegengehouden, waardoor Feyenoord een penalty kreeg toegekend. Nesto Groen bleef vanaf elf meter koel. ‘Goed dat we zijn blijven voetballen, daar ligt onze kracht,’ aldus Taument, die in de warming-up Remsey van der Linden (knieblessure) en Lamare Bogarde (ziek) zag afhaken.

Feyenoord Onder 13 – Spartaan’20 Onder 13 3-2
10' 1-0 Jamal Ourhis
20’ 1-1
33’ 2-1 Nesto Groen
43’ 2-2
52’ 3-2 Nesto Groen (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Lopes Verela (45' Van Wingerden), Van Tol, Oetoehganal, De Moes; Mohamedhoesein, Rais, Ourhris; Zerisenay (31' Groen), Van der Heijden (43' Daleman) en Felicia.