''Mensen zien mij als de eeuwige tweede doelman''

''Mensen zien mij als de eeuwige tweede doelman''

Voor veel Feyenoord-supporters was 5 juli 2016 een zwarte dag. Het was de dag waarop Kenneth Vermeer een achillespees afscheurde. De onbetwiste nummer 1 op doel, de rustige maar betrouwbare kracht zou tot de winterstop niet meer in actie kunnen komen. En alsof dat niet genoeg was is reservekeeper Warner Hahn ook langdurig geblesseerd. Veel supporters wisten niet hoe ze dit moest opvangen zonder de man die hun club zoveel punten heeft bezorgd met zijn katachtige reflexen. Tot twee dagen later; Brad Jones werd aansteld als nieuwe doelman van Feyenoord. De Australische keeper die jarenlang de bank mocht warmhouden bij o.a. Liverpool moest nu Feyenoord naar de titel brengen?

“Mensen zien mij als de eeuwige tweede doelman. Zelf ervaar ik dat anders: zodra ik mij comfortabel voel, zoek ik naar een nieuwe uitdaging”, zegt Jones in de Volkskrant. Inmiddels staat de Australiër alweer twee maanden onder de lat bij Feyenoord en heeft bijna niemand het meer over Vermeer. En met reden: met slechts twee tegentreffers tegen in acht wedstrijden heeft Feyenoord de minst-gepasseerde ploeg van de Eredivisie. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan zijn nieuwe nummer 1. “Als ik niet goed zou presteren, had iedereen zich afgevraagd wanneer Kenneth weer fit is. Gelukkig wordt daar nu minder over gepraat. Verder is het niet relevant om het over hem te hebben. Het is geen story op dit moment. Want toen ik hier kwam heb ik gezegd dat ik elke wedstrijd wil spelen. Daar is niks aan veranderd.

De club waar Jones de meeste jaren voor heeft gespeeld tijdens zijn lange carrière draagt nog steeds een warm hart bij Jones. “Mijn moeder komt uit Liverpool. Haar familie stuurde regelmatig het nieuwe shirt naar ons op.” Tijdens zijn periode in Liverpool had Jones veel te maken met de Spaanse keeper Pepe Reina. Jones ging de uitdaging niet uit de weg om eerste doelman te zijn. “Je kunt me voor gek verklaren, maar elke keer als de trainer de opstelling bekendmaakte, was ik teleurgesteld. Ook al wist ik dat ik niet zou spelen. Ik vond dat ik gelijk was aan Reina.

Zowel bij Liverpool als bij Feyenoord verlangen de supporters naar succes. “Ik zie het in de ogen van onze fans wanneer we scoren. Als ik een kleine jongen met zijn vader uit zijn dak zie gaan op de tribune, krijg ik kippenvel in het doel”, merkt Jones op. Na een lange carrière kun je nog maar een ding doen: terugkijken. Jones is hier echter nog niet klaar voor. Ook vanwege alles wat de doelman van Feyenoord heeft meegemaakt. “Er is best veel gebeurd in mijn leven nu ik erover nadenk.” Maar het mooiste slotstuk wat je Brad kan meegeven is op de Coolsingel staan met de kampioensschaal. “Maar zover is het nog niet. We hebben nog een lange weg te gaan.”

Lees meer over
Kenneth Vermeer Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties