Feyenoord 2 deelt de punten in 'Rotterdamse beloftenderby'

maandag 3 oktober 2016 20:20 58.688 keer bekeken 255 reacties FR12.nl

Feyenoord 2 heeft ‘de Rotterdamse beloftenderby’ tegen Excelsior 2 in Stadion Woudestein niet weten te winnen. Het Rotterdamse reserveteam, met onder andere Michiel Kramer, Marko Vejinovic en Simon Gustafson in de basiself, leek lange tijd met de drie punten aan de haal te gaan, maar moest in de slotfase toch een tegengoal slikken. 

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Simon Gustafson. De Zweed kreeg de bal na zwak uitverdedigen voor zijn voeten in het zestienmetergebied, haalde uit maar Excelsior-doelman Havekotte voorkwam de treffer. Beide elftallen deelden later enkele speldenprikjes uit, waaronder via Excelsior-spits Mike van Duinen en Feyenoorder Michiel Kramer, maar tot grote kansen leidde het niet. 

Halverwege de eerste helft werd een vrije trap van Marko Vejinovic doorgekopt en belandde voor de voeten van Bart Nieuwkoop. De verdediger twijfelde niet, schoot en zag de bal met enig geluk het doel in rollen: 0-1, wat ook de ruststand was. 

Feyenoord-verdediger Sven van Beek werd in de tweede helft na zestig minuten spelen gewisseld. De verdediger maakte na bijna drie maanden blessureleed weer speelminuten en lijkt weer op de goede weg terug. Zijn vervanger, de jonge Mats Knoester, wist in de tweede helft met collega-verdediger Wessel Dammers enkele goede aanvallen van de thuisploeg tegen te houden. 

Met nog één minuut op de klok leken de beloften van Feyenoord de drie punten mee te nemen naar De Kuip, maar moesten alsnog genoegen nemen met een punt. Excelsior 2-speler Anouar Hadouir wist een vrije trap op knappe wijze achter doelman Par Hansson, die vastgenageld aan de grond stond, binnen te werken wat de 1-1 betekende.

Excelsior 2 – Feyenoord 2 1-1 (0-1)

Scoreverloop:
35’ 0-1 Nieuwkoop
90’ 1-1 Hadouir

Geel: Vejinovic (Feyenoord 2)

Excelsior 2: Havekotte; Owusu, Bordignon, Massop, Brito; Fortes, Hadouri, Elbers; Hasselbaink, De Reuver en Van Duinen.
Feyenoord 2: Hansson; Nieuwkoop, Van Beek (60’ Knoester), Dammers, Nelom; Vejinovic, Gustafson, Hamer; Guezen (46’ Fernandes), Kramer en El Hankouri.

Door: Dimitri Koopman (@DimitriKoopman). Reageren? Dimitri@fr12.nl

Gerelateerd nieuws
255 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 99 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73452 leden - Op dit moment zijn 144 mensen actief, waarvan 34 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved