Elia: ''Als hij boos is, raakt hij ons meer''

Elia: ''Als hij boos is, raakt hij ons meer''

Giovanni van Bronckhorst kan bij de momenteel geblesseerde vleugelspeler Eljero Elia niet meer stuk. In de Volkskrant geeft Elia aan waarom de trainer van Feyenoord zoveel krediet heeft bij Elia en de rest van de spelersgroep.

“Hij is eerlijk. Hij behandelt iedereen gelijk. Hij wisselt zonder naar status te kijken”, spreekt Elia. “Ik heb zo veel trainers meegemaakt die dat niet durfden. Daarmee dwing je respect af, houd je iedereen gemotiveerd.”

Op het moment dat een trainer nog onervaren is, is het lastig om je fouten durven toe te geven. Gio is hierin een uitzondering volgens de flamboyante Feyenoord-speler. “Hij durft toe te geven als hij zelf iets verkeerd heeft gedaan. Zoals vorig seizoen tegen PSV, toen er verkeerd druk werd gezet. Veel trainers zeggen dan dat de ploeg het fout doet, maar hij niet. Kwetsbaarheid tonen maakt je juist sterker, vind ik.”

Vanwege de imposante spelerscarrière van Gio was er vanaf het begin veel ontzag en respect voor de 106-voudige international. Elia vertelt: “Als hij boos is, raakt hij ons meer. Advocaat heeft misschien het laatste zetje gegeven, maar Gio kan het dit seizoen ook zonder hem. Kijk naar Botteghin: van hem werd vorig seizoen gezegd dat hij onder stroom stond. De trainer is veel met hem bezig geweest. Nu heeft hij een prima inspeelpass, kapt hij soms zelfs een mannetje uit. Hij wint elk duel en maakt het verschil. Pure winst, toch?”

Lees meer over
Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties