''Basacikoglu had langer bij sc Heerenveen moeten blijven''

''Basacikoglu had langer bij sc Heerenveen moeten blijven''

Bilal Başaçıkoğlu verkaste in de zomer van 2014 voor drie miljoen euro van sc Heerenveen naar Feyenoord. De aanvaller werd als groot talent binnengehaald maar wist nog altijd geen basisplaats in de Kuip te veroveren. Volgens Gertjan Verbeek, oud-trainer van zowel de Friese als Rotterdamse club, had de Turk langer in Heerenveen moeten blijven.

“Hij heeft veel te kort in het eerste elftal van sc Heerenveen gespeeld”, zegt Verbeek in Voetbal Inside. “Pas na de winterstop kwam hij bij het eerste elftal, speelde veertien of vijftien wedstrijden en vond zichzelf al te goed voor Heerenveen. Bij Feyenoord zit hij alleen maar op de bank. Hij had beter één of twee jaar langer bij sc Heerenveen kunnen blijven.” Eerder gaf de buitenspeler aan dat hij dit seizoen ziet als 'het jaar van de waarheid'.

Dit seizoen speelde de 21-jarige Başaçıkoğlu, als invaller, vijf wedstrijden voor Feyenoord waarin hij twee keer een assist gaf. Vorig seizoen scoorde hij in 28 wedstrijden drie goals en gaf hij zes assists.

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties