Eredivisieclubs zeggen vertrouwen op in rvc KNVB

Eredivisieclubs zeggen vertrouwen op in rvc KNVB

Een meerderheid van de clubs in de Eredivisie heeft het vertrouwen in de Raad van Commissarissen (RvC) van de KNVB opgezegd. De clubs zijn boos omdat zij niet gekend zijn in de aanstelling van Gijs de Jong als directeur betaald voetbal in Zeist. De Jong volgt Bert van Oostveen op, maar de clubs hadden graag gezien dat zij eerst geconsulteerd en geïnformeerd waren.

De KNVB bevestigt dat de Eredivisieclubs het vertrouwen hebben opgezegd. Eén en ander werd duidelijk na een informele bijeenkomst tussen de clubs en de RvC van de Nederlandse voetbalbond. “Directe aanleiding van deze bijeenkomst was de procedure rond het afscheid van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal, de procedure rond het voorgenomen besluit om Gijs de Jong zijn opvolger te maken en zorgen over de toekomst van het betaald voetbal.”

“Aangezien het de RvC is die de nieuwe directeur benoemt, wordt de benoeming daarvan opgeschort”, laat de KNVB in een officieel communiqué weten. Directeur-bestuurder betaald voetbal Jean-Paul Decossaux geeft aan dat er wel draagvlak moet zijn bij de clubs, aangezien zij de leden van de KNVB zijn. “We vinden het daarom ook niet meer dan logisch dat we ons met de commissarissen beraden op de ontstane situatie. Het gaat immers om onze gezamenlijke toekomst.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties