UPDATE | Feyenoord ziet niks in verzoek Supportersvereniging

UPDATE | Feyenoord ziet niks in verzoek Supportersvereniging

De Feyenoord Supportersvereniging en Supportersvereniging NEC slaan de handen ineen om het bezoek van de onderlinge wedstrijden zo prettig mogelijk te maken. Het doel is het kunnen bezoeken van de wedstrijden zonder overbodige vervoersregimes en met wederzijds respect voor beide supportersgroepen. Dit is daarbij een mooie stap in de goede richting.

De wedstrijden in de Goffert kennen op supportersgebied al een hele geschiedenis. Van het ter beschikking stellen van de hele westtribune achter de goal tot een buscombi met strenge ID- en kaartcontrole in de thuisvakken. Van deze laatste maatregel waren beide clubs de verliezer omdat dit zorgde voor een Goffert met veel lege zitplaatsen terwijl deze wedstrijd uitverkocht hoort te zijn.

Bij de laatste wedstrijd in De Goffert is een eerste stap gemaakt waarbij op de westtribune naast het uitvak extra kaarten ter beschikking werden gesteld voor de Feyenoordsupporters. Hier zaten uitsupporters met ook bekende stewards/beveiligers als afscheiding tussen de NEC-supporters. Deze pilot is naar beide tevredenheid verlopen. Verbeterpunten waren er zeker over bijvoorbeeld de rol van de stewards en de wijze waarop zij zich moeten aanpassen in de Goffert. Ook was het voor de NEC-supporters wennen aan de luid-aanwezige Feyenoorders.

Zowel vooraf als achteraf hebben de supportersverenigingen met elkaar contact gehad over de regeling. Een afvaardiging van de FSV is zelfs nog naar Nijmegen gekomen om de wedstrijd uitgebreid te evalueren. Beide verenigingen zijn voor voortzetting van deze manier van wedstrijdbezoeken en als volgende stap pleiten wij voor een vrij vervoersregime van de Feyenoord-supporters. Anderzijds voor de NEC-supporters die naar Rotterdam reizen, wordt ook gepleit voor vrij vervoer en zo weinig mogelijk zichtbelemmerende maatregels zoals netten voor het vak.

Tot slot zullen we beide clubs verzoeken bij de onderlinge wedstrijden een vaste kaartprijs voor de uitvakken af te spreken. Een bezoekje aan de Kuip is kostbaar en ook voor de Feyenoordsupporter zijn de uitwedstrijden door alle bijkomende kosten al duur genoeg.

Update dinsdag 11:21: Feyenoord heeft laten weten dat de club niet mee gaat in het verzoek van de supportersverenigingen om wat aan de hoge kaartprijzen te doen. De Feyenoord Supportersvereniging vind dat jammer, uitwedstrijden zijn al duur genoeg. Meer informatie over het uitvak in De Kuip en de achtergronden van het standpunt van de club en supportersvereniging lees je hier!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties