KNVB bevestigt: Van Oostveen stopt per 1 september

maandag 29 augustus 2016 15:29 20.987 keer bekeken 145 reacties Pro Shots

De KNVB heeft maandagmiddag bevestigd dat Bert van Oostveen per 1 september zijn functie als directeur betaald voetbal neer zal leggen. Van Oostveen zal voorlopig nog wel in dienst blijven van de voetbalbond. Hij zal richting het EK vrouwen van volgend jaar fungeren als toernooidirecteur en secretaris-generaal van de KNVB.

''De afgelopen tijd als bestuursvoorzitter betaald voetbal is mooi, maar tegelijkertijd bovenmatig intensief geweest. Daarom heb ik de zomerperiode deels gebruikt om eens goed na te denken over mijn eigen toekomst. Veel projecten slaagden, veel ambities werden waargemaakt, sommige niet'', legt Bert van Oostenveen uit op de website van de KNVB.

''Het was fijn om te werken in het betaald voetbal, maar tegelijkertijd moet je je ogen ook niet sluiten voor de realiteit. Die realiteit is dat leiderschap – zeker in het betaald voetbal – niet onbeperkt houdbaar is. Tijd voor reflectie dus. Ik heb altijd gezegd dat je dit soort functies nooit langer dan tussen de 6 en 8 jaar moest doen. Dat bracht me tot de conclusie dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen.''

Update 16:05: Gijs de Jong volgt Bert van Oostveen op bij KNVB. De Jong is sinds 2003 in dienst bij de KNVB. De laatste jaren als rechterhand van Van Oostveen in de functie van operationeel directeur betaald voetbal. Daarnaast was hij competitiemanager van de bond.

Gerelateerd nieuws
145 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 96 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64664 leden - Op dit moment zijn 596 mensen actief, waarvan 196 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting