UPDATE | OM eist werkstraf voor dader 'Vermeer-pop'

UPDATE | OM eist werkstraf voor dader 'Vermeer-pop'

De man die begin dit jaar tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord een pop, die Kenneth Vermeer moest voorstellen, aan een strop vanaf de tribune in de Arena liet hangen, wordt verdacht van bedreiging met de dood of zware mishandeling. Dit weet het ANP te melden.

Op 24 augustus moet T. voorkomen bij de politierechter. Het incident vond plaats op 7 februari van dit jaar, tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De KNVB strafte eerder Ajax al omdat de club onvoldoende zou hebben ingegrepen en eerder had moeten reageren. De Amsterdammers moesten een boete van tienduizend euro betalen. Ajax legde verdachte T. al een stadionverbod op.

Update woensdag 10:58: De man die in de Arena een pop ophing van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moet een werkstraf van 80 uur, waarvan 40 voorwaardelijk, krijgen. Dat stelt het Openbaar Ministerie woensdagochtend. Het OM wil ook dat de Ajax-supporter de komende drie jaar niet meer in de buurt van het stadion komt. De advocaat van Ferdi T. eist juist vrijspraak. Dit meldt de NOS.

De man ontkent dat hij het spandoek heeft opgehangen en dat hij de pop mee het stadion in heeft genomen. Hij geeft wel toe dat hij de pop heeft opgehangen. Maar naar eigen zeggen had hij niet gezien dat er 'NSB' op stond. Daar kwam hij achter door berichten die hij binnen had gekregen van vrienden. Zij hadden beelden op social media gezien, waarop hij te zien was met die pop. Hij zou de pop daarna hebben weggehaald.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties