Feyenoord wil buscombi of hele verre tegenstanders

Feyenoord wil buscombi of hele verre tegenstanders

Feyenoord heeft rigoureuze maatregelen getroffen om te voorkomen dat de UEFA de club uiteindelijk kan bestraffen met één wedstrijd zonder publiek of zelfs complete uitsluiting van het toernooi. De Rotterdammers hebben nog twee voorwaardelijke straffen openstaan bij de bond.

Eén overtreding kan dus serieuze gevolgen hebben voor Feyenoord. De clubleiding maakte gisteren dan ook bekend dat de stadioncapaciteit teruggaat naar 26.000 toeschouwers. Bij Europese thuiswedstrijden worden bovendien hoge netten opgehangen en er zullen meer stewards ingezet worden.

De clubleiding sprak met gedragswetenschappers, hoogleraren in massamanagement en psychologie.''We hebben overal gezocht naar oplossingen'', citeert het Algemeen Dagblad directeur Eric Gudde. ''Wij hebben een deel van onze aanhang niet onder controle. Dit maatschappelijke probleem ga ik niet in mijn eentje oplossen. Maar wij willen wel een voortrekkersrol vervullen.''

Feyenoord-supporters mogen wel naar de uitduels in de Europese campagne afreizen. ''Want de UEFA stelt dat je uiteindelijk toch verantwoordelijk bent voor jouw eigen fans, hoe ze ook aan toegangskaarten zijn gekomen. Dan willen we liever proberen de controle erover te houden'', stelt Gudde.

En dus heeft de directie een duidelijke voorkeur voor tegenstanders, zegt commercieel directeur Mark Koevermans. ''Tegenstanders heel dichtbij, waardoor wij met busreizen de regie in handen kunnen houden, zoals destijds bij Standard Luik of AA Gent. Of juist heel ver weg, omdat er dan weinig mensen meegaan.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties