Elia: "We moeten streven naar het spel van de tweede helft"

Elia: "We moeten streven naar het spel van de tweede helft"

Feyenoord verloor zondag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 van PSV. De Rotterdammers gingen slecht van start en wisten ondanks een sterkere tweede helft niet te scoren. “We misten de kalmte voor het doel, het leek alsof we de bal kapot wilden knallen”, aldus linksbuiten Eljero Elia.

“De eerste helft liepen we achter de bal aan en leden we snel balverlies. In de tweede helft hebben we ze beter onder druk gezet en gingen we meer ons eigen spel spelen”, zegt Elia in gesprek met Voetbal International.

“We moeten streven naar hoe we in de tweede helft speelden en van onze eigen kwaliteiten uitgaan. Dan spelen we aardig voetbal en creëren we kansen”, aldus Elia, die ondanks de nederlaag positief is over het komende seizoen. “We zijn stabieler dan vorig jaar. We laten onze koppen niet hangen bij een achterstand.”

Intussen lijkt Feyenoord dichtbij de komst van Berghuis als versterking voor de vleugels, en daarmee als concurrent voor Elia. “Ik zie hem graag komen. Voor mij is iedereen die voorin speelt een concurrent. Hopelijk speelt de beste”, besluit de linksbuiten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties