''Als Feyenoord op Woudestein scoorde, veerde het halve stadion op''

''Als Feyenoord op Woudestein scoorde, veerde het halve stadion op''

Dit seizoen spelen Feyenoord, Excelsior en Sparta tegelijk in de Eredivisie. Drie Rotterdamse profclubs komen voor het eerst sinds 2008 weer samen uit op het hoogste niveau in Nederland. Ondanks de geringe afstand tussen de stadions is er van rivaliteit tussen de directeurs van de clubs nauwelijks sprake in Rotterdam.

''Een kampioenschap van Feyenoord zou ook voor de twee andere clubs een goede uitstraling hebben,'' zegt Ferry de Haan, directeur van Excelsior, tegenover de NOS. "We zouden er allemaal heel trots op mogen zijn, als een stadgenoot het heel goed doet", beaamt Sparta-directeur Manfred Laros.

Van een gespannen sfeer, zoals in Turkije, is in Rotterdam geen sprake."Als Feyenoord op Woudestein scoorde, veerde het halve stadion op. Zo hoort het ook niet," zegt De Haan. Laros "Als ik kijk naar de wedstrijden op Het Kasteel tegen Feyenoord, lopen beide supportersgroepen door elkaar over het voorplein. Er is een geweldige sfeer.''

Sparta en Excelsior zullen moeten spelen voor lijfsbehoud, Feyenoord heeft heel andere doelen: prijzen pakken. "De keiharde doelstelling is Europees voetbal halen, omdat dat voor de huishouding belangrijk is", zegt Eric Gudde, "maar de ambitie is kampioen worden en de beker winnen."

Klik hier voor het complete interview.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties