Oranje onder-19 uitgeschakeld op EK na harde nederlaag

Oranje onder-19 uitgeschakeld op EK na harde nederlaag

Oranje onder-19 is er maandag niet in geslaagd de halve finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Aron Winter verloor de laatste groepswedstrijd in het Duitse Aalen met liefst 5-1 van Frankrijk. Feyenoorders Jari Schuurman en Clavin Verdonk begonnen in de basis.

In een enerverende eerste helft kwam Oranje Onder-19 er aanvankelijk niet aan te pas. De fysiek sterke Fransen stichtten al na vijf minuten spelen gevaar via de individueel behendige Kirian Mbappe, die de vuisten van keeper Yanick van Osch testte. De sluitpost van PSV redde met een fraaie zweefduik, maar was niet veel later wel kansloos bij een intikker van dezelfde Mbappe. Nederland kwam er (op een kopbal op de paal van Pablo Rosario na) niet aan te pas en moest ook de 0-2 slikken, van de voet van Paris Saint-Germain-talent Jean-Kévin Augustin.

Het leek een kansloze missie te worden voor de troepen van bondscoach Aron Winter, ware het niet dat Oranje acht minuten voor rust de spanning terugbracht. Na een overtreding op Steven Bergwijn mocht Abdelhak Nouri aanleggen van elf meter en de spelmaker faalde niet: 1-2. Oranje kon daardoor toch nog met een goed gevoel de kleedkamers in, maar het bleek ijdele hoop. Na de pauze denderden de Fransen namelijk van alle kanten over Nederland heen.

Augustin maakte met een schuiver in de korte hoek al snel een einde aan de goede bedoelingen van Oranje en na ruim een uur voetballen ging het van kwaad tot erger. Ook Mbappe verdubbelde zijn persoonlijke marge en zorgde daarmee voor de afgetekende 4-1 stand. De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor Oranje: een kwartier voor tijd tekende opnieuw Augustin voor de waanzinnige 5-1 eindstand in het voordeel van Frankrijk.

Lees meer over
Calvin Verdonk Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties