Aboutaleb onder vuur: ''Bied nu excuus aan''

Aboutaleb onder vuur: ''Bied nu excuus aan''

Burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt stevig onder vuur na het rapport van de Nationale Ombodsman. De onafhankelijke onderzoeker stelde eerder deze week dat de burgervader grondrechten heeft geschonden bij de arrestatie van 326 Feyenoord-supporters tijdens een protestmars.

Aboutaleb besloot daarop geen enkele demonstratie meer toe te laten op wedstrijddagen rond De Kuip. ''Met het verbod ondermijn je de grondrechten nog verder, wij eisen dan ook dat de burgemeester dit van tafel haalt en dat hij de rechtstaat respecteert'', zegt Arno Bonte van GroenLinks in De Telegraaf.

''Zo’n reactie na dit rapport is vreemd, we moeten nadenken of we zo met vrijheden om moeten gaan'', luidt de reactie van het VVD-kamp. De SP eist ook excuses. ''Het gaat niet alleen om macht in zijn functie maar ook om gezag. Als hij niet bereid is om zijn fout toe te geven, dan is hij niet de juiste man voor deze plek.''

De Feyenoord Supportersvereniging hoeft geen excuses, maar wil vooral dat het vergrijp van het strafblad van de arrestanten verdwijnt. Aboutaleb, die alleen steun krijgt van de PvdA en de CDA, reageert nog deze zomer op het rapport van de Ombudsman.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties