Kuyt: ''Zonder inzet is elke ploeg moeilijk''

Dirk Kuyt speelde vandaag een oefenduel op bekend terrein. De Katwijker kwam veel bekenden tegen bij de wedstrijd tegen zaterdagtopklasser Rijnsburgse Boys. ''De helft van mijn familie komt hier vandaan'', stelde de aanvoerder van Feyenoord.

Bij rust stonden de Rotterdammers nog achter. Na de pauze werd die tussenstand echter al vlug omgebogen. ''Feyenoord moet van elke amateurvereniging winnen'', luidt de logische reactie van Kuyt, die enkel de tweede helft speelde, tegenover RTV Rijnmond.

''De ploeg van de eerste helft speelde in een te laag tempo. Het was dan wel wat benauwd en het gras was hoog, maar als je geen inzet toont, heb je het tegen elke ploeg moeilijk. Dat hebben we in de tweede helft stukken beter gedaan'', concludeerde de publiekslieveling.

Het werd uiteindelijk 1-5. ''Ik ben tevreden over de manier hoe de aanvallen tot stand kwamen. Al met al waren het vijf mooie goals. Dat ik niet op het scorebord sta, is dan niet zo erg. We krijgen nu serieuze tegenstanders. Anderlecht en Valencia zijn echte graadmeters. We staan er goed op.''

Feyenoord trok deze week een goede vriend van Kuyt aan. Doelman Brad Jones, voormalig speler van Liverpool, werd aangetrokken. ''Een ervaren doelman die weet wat er van hem gevraagd wordt op topniveau'', aldus Kuyt. ''Hij was dan wel reservekeeper bij Liverpool, maar hij stond er altijd als het moest. Een hele goede jongen.''