Stellar Group omzeilde regels bij transfer Rodney Kongolo

Stellar Group omzeilde regels bij transfer Rodney Kongolo

Al jaren worden jonge talenten uit de jeugdopleidingen van de traditionele Nederlandse top-drie naar Engelse topclubs gebracht. De machtige Britse Stellar Group, die de belangen van vele spelers behartigt, probeert daarbij ook de strenge FIFA-regels te omzeilen.

Nieuwsuur bracht in kaart hoe onder anderen oud-Feyenoorders Kyle Ebecilio en Rodney Kongolo (foto) naar Engeland werden gelokt. Twee weken voor de transfer van Ebecilio naar Arsenal werd zijn vader als scout aangenomen voor 50.000 pond per jaar.

Een dag na de ondertekening van het scoutingscontract richtte een tussenpersoon van Stellar het Engelse bedrijf 'Quickstar Limited' op en vrijwel op hetzelfde moment werd vader Ebecilio eigenaar van het bedrijf. Vader Ebicilio werd dus als eerste verleid tot een overstap.

FIFA-regels schrijven voor dat zaakwaarnemers spelers niet voor hun zestiende mogen benaderen. Bij de transfer van Rodney Kongolo (Manchester City), het broertje van Terence, werd zijn moeder echter al eigenaar van het Britse 'Avonvale Limited' toen het talent nog 15 jaar was.

Al die bedrijven werden door dezelfde tussenpersoon opgericht. En op de eerste jaarrekening na oprichting blijkt dat er tienduizenden ponden zijn bijgeschreven. Bovendien zijn alle BV's gevestigd op het het adres van de accountant van Stellar in Londen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties