Van Bronckhorst: ''Nicolai maakt een sterke indruk''

Van Bronckhorst: ''Nicolai maakt een sterke indruk''

Giovanni van Bronckhorst stapte zaterdagavond met een tevreden gevoel de bus in, terug naar Rotterdam. De trainer zag zijn ploeg tegen de amateurs van RKSV Driel met 0-16 winnen. De goals werden keurig verdeeld over beide helften, waarin Van Bronckhorst twee verschillende teams het veld in stuurde.

Het duel met Driel was de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding, waaraan Feyenoord deze week begon. ‘Deze wedstrijd vormde een mooie afsluiting van deze eerste trainingsweek, waarin we goed en hard hebben getraind’, zei Van Bronckhorst na afloop. ‘Qua passing en veldbezetting heb ik dingen teruggezien waarop we deze week getraind hebben, dus daar ben ik tevreden over.’

De coach liet zaterdag 23 spelers in actie komen, waaronder de jongelingen Emil Hansson en Gustavo Hamer, die na een uur inviel voor de uit voorzorg gewisselde Sven van Beek (last van bovenbeen). ‘Het is goed om hen, naast trainingen, ook in wedstrijden in actie te zien. Daarnaast is het fijn dat we de selectie al bijna compleet hebben, zodat we verder kunnen gaan werken aan de automatismen in ons spel.’

Met de uitslag kon de coach leven. Een kwart van de productie nam de aangetrokken spits Nicolai Jørgensen voor zijn rekening. ‘Nicolai maakte een sterke indruk. Hij scoort makkelijk, staat vaak op de goede plaats en is behendig in de kleine ruimte. Kortom: hij is een complete spits’, aldus Van Bronckhorst, die daarbij wel het niveauverschil met de tegenstander in ogenschouw nam.

Van Bronckhorst: ''Nicolai maakt een sterke indruk''
Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties