Tapia laat met Peru zege uit handen glippen

Peru leek zich vannacht al zeker te spelen van de volgende ronde in de Copa America. De ploeg van Feyenoord-middenvelder Renato Tapia stond na een klein kwartier al op een 0-2 voorsprong tegen Ecuador.

Doelpunten van Christian Cueva en Edison Flores bleken na negentig minuten echter niet genoeg. Ecuador maakte vijf minuten voor rust de aansluittingstreffer via Enner Valencia. Kort na de pauze trok Miller Bolanos de stand weer gelijk.

In de laatste pouleduels treedt Peru aan tegen Brazilië en Ecuador tegen Haïti. Als Ecuador de wedstrijd tegen Haïti met minimaal twee doelpunten verschil wint, dan moet Tapia zegevieren tegen Brazilië om zich te verzekeren van de volgende ronde.