FBC-Leden krijgen interessante inkijk in plannen Feyenoord City

FBC-Leden krijgen interessante inkijk in plannen Feyenoord City

Met een opkomst van 200 leden was de Business Borrel van de Feyenoord Business Club afgelopen maandagavond een groot succes. Niet alleen konden de aanwezigen zichzelf vereeuwigen met de KNVB beker, ook kregen ze een interessante presentatie voorgeschoteld van David Gianotten, managing partner en architect bij het bekende Nederlandse architectenbureau OMA. Uiteraard niet nadat de avond was begonnen met datgene waar de FBC bekend om staat: de mogelijkheid tot netwerken.

De presentatie van Gianotten vormde het hoogtepunt van de avond. De architect liet een aantal mooie projecten zien die OMA in binnen- en buitenland heeft uitgevoerd. Onder andere het CCTV-gebouw in Peking werd uitvoerig besproken. Die creatie heeft een tien keer zo grote oppervlakte als De Rotterdam, het grootste gebouw van Nederland, dat binnen enkele jaren is uitgegroeid tot een van de eyecatchers op de Wilhelminapier. De Rotterdam is ontworpen door OMA’s bekendste architect: Rem Koolhaas. Ook bij deze bijzondere ‘verticale stad’ werd uitgebreid stilgestaan.

Feyenoord City
De presentatie werd afgesloten met een inkijk in de plannen voor Feyenoord City, de nog te ontwikkelen wijk rondom het nieuwe stadion van Feyenoord. Gianotten liet zien welke mogelijkheden er zijn besproken en lichtte toe waarom de definitieve keuze is gevallen op ‘The Strip aan de Maas’. De huidige Kuip zal in de oude staat worden teruggebracht en gebruikt worden voor onder meer woningen, sportfaciliteiten en een bierbrouwerij. Het nieuwe stadion, dat gedeeltelijk in het water ligt, zal opgebouwd worden uit drie tribunelagen met een grote schil er omheen. Het stadion is aan de Maaszijde volledig doorzichtig, waardoor bezoekers vanuit de schil een indrukwekkend uitzicht hebben over de rivier.

Na afloop van de presentatie konden de FBC-leden gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Een gedeelte van de aanwezigen schoof vervolgens aan voor een diner in Brasserie De Kuip.

Nog twee evenementen
De FBC heeft nog twee evenementen op de kalender staan, voordat de zomer begint. Op dinsdag 7 juni wordt een FBC Netwerkwerkontbijt gehouden, terwijl er op donderdag 16 juni een speciaal programma voor de FBC-leden is bij de Business Challenge in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties