Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

Technisch directeur Martin van Geel is druk bezig met zijn medebeleidsbepalers om de selectie van Feyenoord te versterken voor het komende seizoen. De Rotterdammers zijn druk op zoek naar een centrumspits en een extra vleugelaanvaller. Verschillende spelers werden al in verband gebracht met de Stadionclub. Hieronder treft u een overzicht met alle geruchten die geklonken hebben en alle definitieve transfers die tot nu toe hebben plaatsgevonden.

Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

Lucas Woudenberg (verdediger)
Lucas Woudenberg speelt komend seizoen weer in De Kuip. De verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor NEC. Eind mei heeft hij zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot medio 2019 aan Feyenoord verbindt. De vorige verbintenis van de 22-jarige verdediger liep tot de zomer van 2017.

Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

Ronnie Fernández (spits)
Feyenoord heeft geïnformeerd bij de 25-jarige Ronnie Fernández. De spits van het Chileense Santiago Wanderers staat dan ook voor een vertrek bij zijn club. ''Feyenoord is een optie'', bevestigt de rechtsbenige voetballer in gesprek met El Mercurio de Valparaíso. ''Ik ben op de hoogte van de interesse, al ben ik wel verrast dat het nieuws openbaar is geworden. We bekijken meerdere opties.''

Mbark Boussoufa (middenvelder)
Feyenoord heeft gesproken met Mbark Boussoufa. De middenvelder staat in de belangstelling van de Rotterdammers. De 31-jarige aanvallende middenvelder, die transfervrij vertrekt bij Lokomotiv Moskou dat hem de afgelopen maanden op huurbasis bij AA Gent had gestald, hoopt binnenkort duidelijkheid te geven over zijn toekomst.

Steven Berghuis (aanvaller)
Berghuis, de 24-jarige aanvaller die AZ afgelopen zomer verruilde voor een avontuur bij Watford in de Premier League, komt in Engeland voorlopig niet aan de bak. Slechts zes competitiewedstrijden mocht hij opdraven wat in totaal 127 minuten aan speeltijd oplevert. Feyenoord wil de voormalig jeugdinternational via een huurconstructie naar De Kuip halen.

Karol Linetty (middenvelder) en Mariusz Stepinski (spits)
De interesse van Feyenoord voor de Poolse internationals Karol Linetty en Mariusz Stepinski wordt concreet. Dat melden diverse buitenlandse media althans. Volgens Lechita hebben de Rotterdammers al een bod uitgebracht op Linetty van Lech Poznan. Het Griekse SDNA meldt dat AEK Athene met Feyenoord een serieuze concurrent heeft in de strijd om spits Stepinski van Ruch Chorzow. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op twee miljoen euro.

Christian Bravo (aanvaller)
In Chili weten ze Feyenoord goed te vinden, want voor de tweede keer in de korte tijd worden de Rotterdammers gelinkt aan een voetballer uit het Zuid-Amerikaanse continent. Het gaat nu om Christian Bravo (22) van CD Universidad Católica. Bravo is een kleine (1,68) centrumspits annex rechteraanvaller. Hele indrukwekkende statistieken kent de aanvaller vooralsnog niet. Hij kwam het afgelopen seizoen tot vijf doelpunten in 28 wedstrijden. Het contract van Bravo loopt deze zomer wel af.

Jerry St. Juste (verdediger)
Feyenoord neemt deze zomer wellicht afscheid van Terence Kongolo. De verdediger staat in de belangstelling van Duitse en Engelse clubs. In Rotterdam hebben ze al een eventuele opvolger in beeld. En die loopt bij SC Heerenveen, zo meldt KuipTalk op Twitter. Jerry St. Juste, de 19-jarige verdediger van de Friezen, zou op de radar van Feyenoord staan. Hij beschikt nog over een contract tot 2018, met een optie voor nog twee seizoenen.

Ricky van Wolfswinkel (spits)
Feyenoord zou in een vergevorderd stadium zijn met spits Ricky van Wolfswinkel (27). De spits zit van Norwich City op een dood spoor en gaf vorige zomer al aan een terugkeer naar de Eredivisie te zien zitten. Volgens Feyenoord-supporter Jasper Clash, die vorig jaar ook al kwam met de scoop rond Dirk Kuyt, is de komst van Van Wolfswinkel realistisch. Het management van Van Wolfswinkel wilde tegenover FR12.nl niet ingaan op de geluiden. ''We gaan niet in op transfergeruchten'', luidde de korte reactie.

Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

Anass Achahbar (PEC Zwolle)
Feyenoord heeft eind mei een overeenkomst bereikt met PEC Zwolle over een directe transfer van Anass Achahbar. De 22-jarige aanvaller speelde vanaf zijn achtste bij Feyenoord en debuteerde op 28 augustus 2011 in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen in het eerste elftal. In vijf seizoenen speelde Achahbar 35 competitiewedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zeven doelpunten wist te maken.

Tonny Vilhena (Nog niet bekend)
Tonny Vilhena vervolgt zijn loopbaan bij een andere club dan Feyenoord. De Rotterdammers en de 21-jarige middenvelder, wiens contract afloopt, zijn met tussenpozen al met al ruim anderhalf jaar in gesprek geweest over een nieuwe verbintenis. Uiteindelijk is er geen akkoord bereikt en vertrekt de van Varkenoord afkomstige speler transfervrij uit De Kuip.

Lex Immers (Cardiff City)
Lex Immers is ook de komende twee jaar aan Cardiff City verbonden. Feyenoord heeft een akkoord bereikt met de club uit Wales over een definitieve overgang. De aanvallende middenvelder speelde dit seizoen op huurbasis voor de Bluebirds.

Stef Gronsveld (FC Emmen)
Feyenoord neemt afscheid van Stef Gronsveld. De twintigjarige verdediger vervolgt zijn carrière bij FC Emmen, waar hij een tweejarige verbintenis tekent met een optie voor nog een seizoen.Gronsveld speelde sinds zijn elfde in de jeugdopleiding van Feyenoord en werd eind april 2014 beloond met een eerste profcontract van drie jaar.

Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

Calvin Verdonk (PEC Zwolle)
Calvin Verdonk speelt komend seizoen voor PEC Zwolle. De 19-jarige verdediger, die bij Feyenoord nog een contract heeft tot medio 2020, wordt door Feyenoord voor één jaar verhuurd aan de club uit Overijssel. Verdonk maakte op 8 maart 2015 zijn debuut in Feyenoord 1. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda kwam hij na 73 minuten in het veld voor Lucas Woudenberg. In het afgelopen seizoen, zijn eerste als lid van de A-selectie, kwam de linksbenige verdediger niet in actie tijdens een officiële wedstrijd van het eerste elftal.

Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

Transferdagboek: overzicht seizoen 2016/2017

2017
Kamil Miazek
Dirk Kuyt
Pär Hansson
Eljero Elia * In gesprek over een verlenging van zijn contract

2018
Karim El Ahmadi
Sven van Beek
Miquel Nelom
Jan-Arie van der Heijden
Jens Toornstra
Michiel Kramer
Terence Kongolo
Bilal Basaçikoglu
Wessel Dammers

2019
Eric Botteghin
Simon Gustafson
Marko Vejinovic
Warner Hahn
Gustavo Hamer
Lucas Woudenberg

2020
Calvin Verdonk
Jari Schuurman
Bart Nieuwkoop
Rick Karsdorp
Kenneth Vermeer
Renato Tapia

Lees meer over
Kenneth Vermeer Anass Achahbar Wessel Dammers Sven van Beek Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Calvin Verdonk Dirk Kuyt Rick Karsdorp Renato Tapia Michiel Kramer Lex Immers Warner Hahn Jari Schuurman Stef Gronsveld
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties