''Mijn eerste jaar was in één woord dramatisch''

''Mijn eerste jaar was in één woord dramatisch''

Bilal Basacikoglu, die overkwam van SC Heerenveen, speelt nu twee jaar in De Kuip. Met onder andere concurrenten als Dirk Kuyt en Eljero Elia heeft de aanvaller geen vaste basisplaats bij Feyenoord. In Voetbal International blikt hij terug op zijn periode bij de Rotterdammers. ''Mijn eerste jaar was in één woord dramatisch,'' concludeert Basacikoglu.

''Het lag aan mezelf. Ik heb het in het begin onbewust wat onderschat. De Kuip, het publiek, de magie van een topclub, de vele meningen... Als je uit de jeugd van Feyenoord komt, groei je ermee op en werk je richting die Kuip. Dit seizoen heb ik goede stappen gezet. Dat ik Eljero Elia en Dirk Kuyt vóór me heb, is in die zin balen voor mij. Het zorgt voor een dubbel gevoel. Ik leer veel van ze, maar ze spelen ook op mijn positie. Het is ook weer geen schande die spelers voor je te hebben.''

De winst van de KNVB Beker is een mooi hoogtepunt in zijn tweede seizoen. ''Mijn eerste prijs. En dat op 21-jarige leeftijd. Sommige spelers zijn 27, 28 en ook voor hen was het de eerste prijs. Dat het Feyenoord-publiek zo lang had gewacht op een prijs, merkte je aan alles. Het regende op de Coolsingel, maar het was er toch zo vol. Kun je nagaan hoeveel mensen er waren geweest als het zonnetje had geschenen. Ik denk dat heel Rotterdam was uitgelopen,'' grapt Bilal.

Lees meer over
Dirk Kuyt Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties