Tuchtcommissie schorst Kramer voor twee duels

Tuchtcommissie schorst Kramer voor twee duels

De tuchtcommissie heeft besloten Michiel Kramer voor drie competitie-, play-off- beker- (of Johan Cruijff Schaal) wedstrijden van het eerste elftal van zijn club uit te sluiten, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar).

De Feyenoord-aanvaller krijgt deze straf vanwege het bij de keel grijpen van FC Groningen-speler Etienne Reijnen in de 93ste minuut van de wedstrijd Feyenoord – FC Groningen op 16 april 2016. De tuchtcommissie komt tot dit besluit na bestudering van tv-beelden en verklaringen van Kramer en Reijnen.

De aanklager verzocht de tuchtcommissie op woensdag 20 april 2016 om de zaak in behandeling te nemen zonder Michiel Kramer een schikkingsvoorstel te doen. De aanklager wilde van Reijnen een toelichting op zijn verklaring, omdat deze niet overeen leek te komen met de tv-beelden. De speler van FC Groningen bleef tijdens de zitting van dinsdagavond (26 april 2016) bij zijn verklaring, maar omdat Kramer en Reijnen in eerdere verklaringen al aangaven dat er wel fysiek contact is geweest, vond de tuchtcommissie dit voldoende bewijs om Kramer te bestraffen.

De scheidsrechter zag het incident niet, waardoor de aanklager betaald voetbal in staat was het incident te onderzoeken. Op maandag 18 april werd er een vooronderzoek opgestart en op woensdag 20 april werd de tuchtcommissie verzocht deze zaak in behandeling te nemen. Dit werd gedaan zonder Kramer een schikkingsvoorstel te doen. Naast een schikkingsvoorstel of sepot kan de aanklager er altijd voor kiezen om een zaak direct bij de tuchtcommissie aan te dragen. Tijdens de zitting eiste de aanklager een uitsluiting van vier competitie-, play-off- beker- (of Johan Cruijff Schaal) wedstrijden van het eerste elftal, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar) voor Kramer. De tuchtcommissie kwam na de zitting uit op een lagere straf voor de speler van Feyenoord.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties