Feyenoord Onder 15 blijft op koers voor titel

Het zijn spannende weken voor zowel Feyenoord Onder 17 als Feyenoord Onder 15. Beide ploegen maken nog kans op de landstitel. Feyenoord Onder 17 zag zijn kansen op het kampioenschap echter flink slinken met een 1-1 gelijkspel in de topper op Varkenoord tegen PSV Onder 17. Koploper Feyenoord Onder 15 kwam in eigen huis eveneens niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC/FC Oss Onder 15, maar heeft wél nog altijd alles in eigen hand. Feyenoord Onder 18 verloor met 2-0 bij FC Groningen/Cambuur Onder 19, terwijl een met blessures kampend Feyenoord Onder 16 overeind bleef tegen Willem II: 1-1.

Feyenoord Onder 18 onderuit bij FC Groningen/Cambuur Onder 19
Feyenoord Onder 18 heeft het knappe gelijkspel van afgelopen dinsdag bij Heerenveen Onder 19 (2-2) geen goed vervolg kunnen geven. Bij FC Groningen/Cambuur Onder 19 werd zaterdagmiddag met 2-0 verloren. 'Waar we dinsdag wél dat beetje extra's konden brengen, lukte dat vandaag niet', zo zag trainer Jan Gösgens.

In een gelijk opgaande eerste helft kregen beide ploegen amper kansen. Feyenoord speelde met de wind tegen, waardoor het lastig was om mogelijkheden te creëren. FC Groningen/Cambuur kon op zijn beurt echter ook niet gevaarlijk worden. Na rust had Feyenoord de wind mee, kreeg het ook kansen, maar het was de thuisploeg die de leiding nam. In de 60ste minuut stonden de Rotterdammers niet goed opgesteld bij balverlies en FC Groningen/Cambuur profiteerde in de omschakeling.

Steven Smulder, Clarence Bijl en Erwin Franse kregen vervolgens nog kansen op de gelijkmaker, maar de 1-1 bleef uit. Uiteindelijk maakte FC Groningen/Cambuur er in de 90ste minuut nog 2-0 van. Gösgens: 'We hadden hier niet hoeven te verliezen, hebben het een beetje weggegeven. Omdat FC Groningen nog kon degraderen gaven zij 120 procent, terwijl wij maar 100 procent gaven. Op dit niveau is dat niet genoeg. Wij moeten echt elke wedstrijd fysiek boven ons kunnen presteren om resultaten te halen en dat is vandaag niet gelukt.'

FC Groningen/Cambuur Onder 19 - Feyenoord Onder 18 2-0
60' 1-0
90' 2-0

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velanas; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, De Sterke (58' Barendse); Van Haaren, Smulder, Roeleveld (67' Tilborg); Guezen, Franse en Anez.

Feyenoord Onder 17 heeft kans op titel niet meer in eigen hand
Feyenoord Onder 17 heeft zijn kansen op het kampioenschap nog niet verspeeld, maar zag die zaterdagmiddag wel drastisch slinken met een gelijkspel tegen koploper PSV. Op Varkenoord kwamen de Rotterdammers in de topper niet verder dan 1-1. Het gat met de Eindhovenaren blijft daardoor één punt, met nog één speelronde te gaan. 'We hebben er alles aan gedaan om vandaag te winnen, maar het is helaas niet gelukt', reageerde trainer Cor Adriaanse.

Feyenoord kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Jordy Wehrmann, wiens vrije trap op fraaie wijze in de kruising belandde. PSV was vooral in de omschakeling dreigend. Ook kregen de bezoekers, die over een flink aantal lange spelers beschikten, mogelijkheden via standaardsituaties. Eén daarvan leverde PSV pal voor rust de gelijkmaker op. 'We stonden te kijken, zijn in de zestien vaak te lief', aldus Adriaanse. 'Te vaak hebben we dit seizoen doelpunten tegen gekregen uit standaardsituaties.'

Feyenoord leek de domper goed te hebben verwerkt in de pauze, want de thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Dylan Vente had kort na rust tot tweemaal toe de 2-1 op zijn schoenen, maar de spits mikte beide keren naast. Coach Adriaanse opteerde in het laatste deel van de wedstrijd nog voor een systeem met vier spitsen, maar ook die tactiek leverde niet de zo vurig gewenste overwinning op. Adriaanse: 'We hadden het vandaag natuurlijk moeten doen. Maar oké, er is nog altijd een kans op de titel. We moeten volgend weekend gewoon thuis winnen van FC Utrecht en dan hopen dat Ajax bij AZ punten laat liggen.'

Feyenoord Onder 17 - PSV Onder 17 1-1
15' 1-0 Jordy Wehrmann
40' 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Geertruida, van der Ende, Blesgraaf, Reith; Wehrmann, El Bouchataoui (65' Van Mullem), Choukoud; Toure, Vente en Chong.

Feyenoord Onder 16 houdt stand tegen Willem II
Feyenoord Onder 16 heeft op Varkenoord met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II Onder 16. Door blessures moest trainer Edwin de Graaf noodgedwongen een beroep doen op een aantal spelers van jongere Feyenoord Academy-teams. Daarnaast stonden veel vaste waarden niet op hun gebruikelijke positie. 'Maar de jongens hebben het naar behoren ingevuld', aldus De Graaf. 'En Tom Brugman van Onder 14, die in de basis begon, hield zich achterin goed staande tegen een jongen die normaal gesproken bij Willem II Onder 17 speelt. Echt leuk om te zien.'

Voetballend was het volgens de trainer van Feyenoord geen hoogstaande wedstrijd, maar qua beleving en strijd kon hij zijn ploeg niets verwijten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het was Willem II dat in de 27ste minuut op voorsprong kwam, nadat er op rechts verdedigend niet goed werd ingegrepen door Feyenoord.

Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. De beloning kwam er in de 53ste minuut. Milan van Ewijk ontving een diepe bal op rechts, gaf vervolgens voor op de goed meegelopen Noah Lewis, die in de korte hoek raak kopte. Kansen op de overwinning kreeg Feyenoord daarna niet meer. Ook Willem II was niet meer bij machte iets te forceren. De Graaf: 'Het werd wat vlak van beide kanten. Al met al is 1-1 een terechte uitslag.'

Feyenoord Onder 16 - Willem II Onder 16 1-1
27' 0-1
53' 1-1 Noah Lewis

Opstelling Feyenoord Onder 16: Ghennem; Brugman, Lewis, Wong-Si-Kwie, Den Haan; Reemst, Kokcu (60' Rustveld), Huijgen (48' Loshi); Van Ewijk, Kalentjev (62' Hall) en Bibuljica.

Feyenoord Onder 15 komt pas laat langszij tegen NEC/FC Oss
Feyenoord Onder 15 heeft in eigen huis ternauwernood gelijkgespeeld tegen NEC/FC Oss Onder 15. Crysencio Summerville maakte een paar minuten voor tijd de bevrijdende gelijkmaker voor de koploper van de Eredivisie: 1-1. Doordat nummer twee Ajax met 3-1 won van FC Volendam is het gat met de Amsterdammers wel gekrompen naar vijf verliespunten. Feyenoord heeft nog drie duels voor de boeg, Ajax twee. 'De marge is er nog steeds, we hebben het kampioenschap alleen even uitgesteld', sprak trainer Jeffrey Oost vol optimisme.

Feyenoord had een groot overwicht in de eerste helft, resulterend in genoeg kansen. Mede dankzij een uitblinkende keeper bij NEC/FC Oss en een flink aantal gekraakte schoten in het zestienmetergebied bleef een openingsgoal van Feyenoord uit. De bezoekers kregen voor rust slechts één kans en misten die niet. In de 17de minuut speelde doelman Connor van den Berg de bal op onhandige wijze prompt in de voeten van de spits van NEC/FC Oss, die wel raad wist met het buitenkansje.

Daarna bleef Feyenoord jagen op een doelpunt. 'We voetbalden goed, bleven het proberen, maar steeds stond er iemand in de weg', aldus Oost, die zijn ploeg pas in 68ste minuut op gelijke hoogte zag komen. 'Melayro (Bogarde, red.) trok de bal voor en Crysencio sprong de bal met al zijn hebben en houden binnen bij de tweede paal.'

Met een beetje meer geluk hadden de Rotterdammers ook nog met de overwinning aan de haal kunnen gaan. Oost: 'De scheidsrechter kende in de laatste minuut alleen een vrije trap toe aan NEC in plaats van een strafschop aan ons. Toch ben ik blij dat het nog 1-1 is geworden. De jongens voetbalden zeer gedreven en bleven er tot het einde in geloven dat ze zouden scoren.'

Feyenoord Onder 15 - NEC/FC Oss Onder 15 1-1
17' 0-1
68' 1-1 Crysensio Summerville

Opstelling Feyenoord Onder 15: Van den Berg; Van der Sloot (50' Naujoks), Rustveld, Bogarde, Van Leeuwen; Gündüz (36' Summerville), Burger, De Mooij; Hall, El Karbachi (55' Hartman) en Azarkan (62' Dijksteel).