Boëtius vindt rust: ''Feyenoord is altijd voorpaginanieuws''

Boëtius vindt rust: ''Feyenoord is altijd voorpaginanieuws''

Jean-Paul Boëtius (22) had zich zijn debuutseizoen bij FC Basel anders voorgesteld. De buitenspeler kreeg te maken met diverse blessures, maar spijt heeft hij niet van zijn transfer. Het talent is naar eigen zeggen tot rust gekomen in Zwitserland.

''Een-op-een vergelijken met Feyenoord is lastig, maar bij FC Basel voel ik minder druk. Natuurlijk vanwege de grote voorsprong op de concurrentie. Maar ook de media zijn hier rustiger. Bij Feyenoord was het vaak net niet, zodra we afhaakten om de titel dook half Nederland erbovenop. Feyenoord is altijd voorpaginanieuws'', vertelt Boëtius in Voetbal International.

''In Zwitserland word je als voetballer iets meer ontzien. Zo is de cultuur, het is wat kalmer, minder sensatiegericht. In de binnenstad van Basel kun je als voetballer rustig over straat. Op de Lijnbaan in Rotterdam was dat onmogelijk. Hier kijken ze wel even op, maar ze laten je verder met rust. Geregeld zie ik in de stad een man van rond de veertig lopen, altijd in een Feyenoord-trainingspak van dit jaar. Geen idee of het een Nederlander of een Zwitser is. Maar ik ben hem nog niet opgevallen…''

Contact met Rotterdam heeft hij nog dagelijks. ''Met Tonny, maar ook Elvis Manu, Terence Kongolo, Ruben Schaken en vele anderen zit ik nog in een groepsapp. Ik volg alles en heb met heel veel mensen van de club en uit de stad nog regelmatig contact.'' Zelf zat hij in De Kuip tegen Willem II. ''Eljero Elia maakte de enige goal. Wat me vooral bijbleef was de ontlading in De Kuip, de supporters die enorm fanatiek tekeergingen. Het is wel vreemd dat niet meer iedere twee weken mee te maken.''

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties