Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel

zaterdag 16 april 2016 21:28 17.655 keer bekeken 245 reacties Pro Shots

Ondanks een groot veldoverwicht en handenvol kansen is Feyenoord er zaterdagavond niet in geslaagd om FC Groningen te verslaan. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moest in de laatste thuiswedstrijd voorafgaand aan de bekerfinale genoegen nemen met een punt: 1-1.

De spelersmascotte die de eer had om aan de hand van Dirk Kuyt het veld te betreden voor de wedstrijd tegen FC Groningen, had kort voor de opkomst een brutale vraag aan de aanvoerder van Feyenoord. Of hij misschien even in zijn spierballen mocht knijpen, een verzoek dat lachend werd gehonoreerd door de clubtopscorer.

Dat het Feyenoord in de 45 minuten die volgde nauwelijks lukte om in figuurlijke zin haar spierballen te tonen, riep de ploeg voor een deel over zichzelf af. Tegen een FC Groningen dat zich ver liet terugzakken, slaagde Feyenoord er slechts bij vlagen in om het tempo dusdanig op te voeren dat de defensieve organisatie van de bezoekers uit elkaar werd gespeeld.

Bij de keren dat Feyenoord voor het doel verscheen, stond bovendien het vizier niet scherp afgesteld, waardoor Groningen-keeper Sergio Padt tot aan de rust betrekkelijk eenvoudig zijn doel schoon hield. De bezoekers bleken aan de andere kant van het veld een stuk effectiever, want bij de eerste de beste kans die FC Groningen kreeg, was het direct raak. Michael de Leeuw kon kort voor het doel uit een voorzet van de door Feyenoord opgeleide Oussama Idrissi binnentikken: 0-1.

Die tussenstand zorgde ervoor dat FC Groningen zich de tweede helft zo mogelijk nog verder kon laten inzakken dan voor rust. De bezoekers lieten de bal daarbij voornamelijk aan Feyenoord, dat langzaam maar zeker het tempo opvoerde en ook steeds meer gevaar voor het doel van de bezoekers wist te stichten.

De gelijkmaker na ruim een uur spelen was gezien dat spelbeeld ook niet meer dan terecht. Rick Karsdorp was voor de negende keer dit seizoen de aangever: zijn hoge voorzet vanaf rechts werd fraai tegendraads binnengekopt door Vilhena.

Het doelpunt betekende het startschot van een slotfase waarin Feyenoord, massaal aangemoedigd door het legioen, de dienst uitmaakte en via onder meer Dirk Kuyt en Karim El Ahmadi mogelijkheden kreeg om de wedstrijd te beslissen. Toch lukte het niet om de Groningse muur opnieuw te slechten, waardoor de puntendeling vooral voelde als een gemiste kans om de derde plaats nog steviger in handen te krijgen.
Scoreverloop
0-1 24' De Leeuw
1-1 65' Vilhena

Opstelling Feyenoord
Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Nelom; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Toornstra (61' Basacikoglu), Kramer en Elia.

Klik hier om de spelers te beoordelen met een cijfer

Gerelateerd nieuws
245 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 97 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73602 leden - Op dit moment zijn 903 mensen actief, waarvan 227 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved