''Als kind heb ik ervan gedroomd om voor Feyenoord te spelen''

''Als kind heb ik ervan gedroomd om voor Feyenoord te spelen''

Ivelin Popov was in 2005 een half seizoen op proef bij Feyenoord, maar de toen zeventienjarige aanvallende middenvelder kwam niet in aanmerking voor een contract. “Ik was te jong. Ik mocht enkel bij de junioren en beloften spelen en liet mijn zaakwaarnemer daarop weten dat ik ongelukkig was.”

“Mijn zaakwaarnemer adviseerde mij om terug naar Bulgarije te gaan om pas weer naar Nederland te vertrekken wanneer ik ouder zou zijn. Toen tekende ik echter een contract bij Litex Lovech en daar heb ik vijf jaar gespeeld. Toen ik eind 2013 met Kuban Krasnodar terugkeerde in Rotterdam, heb ik gevraagd wie er nog allemaal bij de club werkzaam waren die ik ook nog zou kennen. Ik heb namelijk mooie herinneren aan Feyenoord.”

“Als kind droomde ik er van om voor Feyenoord te spelen. Ik zag Feyenoord in 2004 van Schalke 04 winnen en die wedstrijd heb ik goed onthouden. Ik heb vervolgens veel over de club gehoord van verschillende zaakwaarnemers”, aldus de nu 28-jarige Popov in gesprek met het Russische Championat. “Ik heb nog een paar keer op het trainingsveld gestaan met Dirk Kuyt, Salomon Kalou en Giovanni van Bronckhorst.”

“Kuyt kwam altijd als eerste op de training aan en vertrok als laatste. Hij oefende echt veel. Voor de training oefende hij al op strafschoppen en op volleys. Hij is een superprofessional. Ik heb geprobeerd om zijn voorbeeld te volgen en hoopte dat dat succes zou opleveren”, besluit de Bulgaar, die bij Spartak samenspeelt met onder anderen Quincy Promes. In dienst van Bulgarije staat hij op tien doelpunten in zestig interlands.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties