''Ik heb serieus in de put gezeten na het stoppen met voetbal''

''Ik heb serieus in de put gezeten na het stoppen met voetbal''

Wie onder Feyenoord-supporters de naam van Wouter Artz noemt, zal onmiddelijk denken aan de wedstrijd die Feyenoord in de UEFA Cup speelde tegen FC Basel in 2004. Artz maakte destijds op 19-jarige leeftijd zijn officiële debuut voor de Rotterdamse club, maar uiteindelijk zou het bij dat ene optreden blijven. Tegenwoordig is Artz (31) jeugdtrainer bij Cercle Brugge.

In gesprek met Feyenoord Magazine blikt Artz terug op zijn enige minuten in de hoofdmacht van Feyenoord. "Ik denk daar zeker nog weleens aan terug. Ik kan me die hele trip nog voor de geest halen en weet zelfs nog precies welke route we op de dag van de wedstrijd door de stad hebben gewandeld," zegt de geboren Woerdenaar. "De 25 minuten die ik heb gespeeld smaakten naar meer, maar helaas is het bij die ene wedstrijd gebleven."

Artz, die vanaf zijn tiende op Varkenoord speelde, werd vervolgens verhuurd aan Excelsior en stond later onder contract bij onder andere FC Volendam, Cercle Brugge en FCV Dender. In 2013 moest hij noodgedwongen stoppen met voetbal. "Ik heb een heel donkere periode van ongeveer twee jaar achter me liggen. Ik heb serieus in de put gezeten nadat ik op mijn 27ste moest stoppen vanwege een knieblessure. Pas sinds kort begin ik te beseffen dat ik ondanks mijn blessures toch iets moois heb bereikt in het voetbal."

"Het gaat de laatste tijd weer heel goed met me," vervolgt de oud-verdediger. "Inmiddels heb ik ook nieuwe doelen en nieuwe ambities, waardoor ik mijn gedwongen afscheid een plaatsje heb kunnen geven. Ik ben sinds begin dit seizoen trainer van de O/16 bij Cercle Brugge. Toen ik begon wilde ik vooral weer met een goed gevoel terugkeren in de voetbalwereld, maar inmiddels weet ik dat echt verder wil in dit vak en het hoogste wil bereiken."

Artz houdt ook Feyenoord nog steeds in de gaten. "In de twee jaar nadat ik gestopt was, wilde ik helemaal niks met voetbal te maken hebben. Tegenwoordig volg ik de club weer op de voet en vorig jaar heb ik met mijn team een wedstrijd gespeeld op Varkenoord. Dat voelde als thuiskomen. Ik vind het leuk om te zien dat Michiel Kramer, met wie ik nog samen heb gespeeld bij FC Volendam, zijn jongensdroom aan het waarmaken is," aldus Artz.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties