Vermeer: ''Club als Feyenoord moet altijd om prijzen spelen''

Vermeer: ''Club als Feyenoord moet altijd om prijzen spelen''

Feyenoord heeft na het teleurstellende begin van 2016 de goede draad weer opgepakt. De Rotterdammers wisten in de eerste weken van het nieuwe jaar geen overwinning te boeken, wat leidde tot een negatief clubrecord van nederlagen. “Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel wedstrijden op rij heb verloren”, zegt Kenneth Vermeer, doelman van Feyenoord.

"Het was natuurlijk een zeer lastige periode voor ons als team”. zegt Vermeer in de nieuwe editie van Hand in Hand. “Je verliest zeven wedstrijden die je eigenlijk gewoon hoort te winnen. Je ziet in competities in Europa wel steeds meer dat iedereen van elkaar kan winnen. Alleen hebben wij wel heel veel verloren achter elkaar."

Ondanks het vormverlies van het elftal, leek Vermeer zich vast te houden aan zijn eigen niveau. De doelman kijkt tevreden terug op zijn vorm. “Op zich wel, maar eigenlijk moet je nooit tevreden zijn. Ik ben een type speler dat altijd het maximale van zichzelf wil verlangen. Natuurlijk weet je zelf wel of je goed of slecht gekeept hebt. Ik wil altijd minimaal een voldoende halen en er staan voor het team."

Na de grote reeks nederlagen pakte Feyenoord de draad weer op en staat het in april in de bekerfinale tegen FC Utrecht. “Een club als Feyenoord moet altijd om de prijzen spelen”, zegt hij. “We zijn er nu heel dichtbij en nu willen we ook winnen. Je merkt dat het enorm leeft binnen het team. De bekerwinst heeft bovendien rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League tot gevolg. Je speelt om prijzen te veroveren."

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties