Team FR12 beklimt in juni de Alpe d'Huez

Team FR12 beklimt in juni de Alpe d'Huez

Twee Feyenoord-supporters gaan voor het goede doel de Alpe d’Huez beklimmen. Broers John en Martin zijn al enkele weken in training om begin juni een topprestatie neer te zetten en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Hieronder stelt Team FR12 zich voor. Ook is het nog mogelijk om jezelf aan te sluiten bij het team.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto 'opgeven is geen optie' op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Beide deelnemers van Team FR12 stellen zich aan u voor
Mijn naam is John, 53 jaar, geboren in Rotterdam, getrouwd met Monique en vader van twee geweldige kinderen. Dochter Jessica, 22, en zoon Rob. Zelf ben ik ondernemer en ik verhuur mij op dit moment als uitvoerder aan de BAM waar mijn collega’s en ik de infraprojecten voor Prorail bewerkstelligen. Mijn vrouw Monique is de grote motor van ons gezin en zij zorgt er onder andere voor dat de administratie en het huishouden wordt gedaan.

Mijn teammaat en broer Martin is 50 jaar en getrouwd met Anneke, die naast de administratie van het verhuurbedrijf dat zij runnen ook de zorg heeft van hun twee plaaggeesten Luuk en Kas van 8 en 4 jaar jong.

Wat is uw reden om mee te doen aan deze bijzondere uitdaging?
Een BAM-collega (Rob de Nijs) heeft zijn ervaring als deelnemer verteld en mij enthousiast gemaakt voor deze manier van hulp aan het bestrijden van kanker. Mijn broer Martin was snel overtuigd en gaat dus samen met mij de uitdaging aan. Helaas zijn ons het verlies van onze vader en enkele kennissen niet bespaard gebleven. Hun strijd was oneerlijk en het was ondragelijk dat je totaal machteloos moet toezien hoe een dierbare van je wordt ontnomen door deze ziekte.

Zijn jullie genoeg getraind voor deze beklimming?
Wij weten absoluut niet wat ons te wachten staat. Op mijn 16e heb ik mijn racefiets in de schuur gezet en daar is hij niet meer uit geweest. Brommer en later auto zijn het vervoermiddel voor mij geworden. 35 jaar zware Van Nelle heeft de conditie ook geen goed gedaan. Martin is daarentegen al ruim 15 jaar geleden met roken gestopt en fietst al enkele jaren langer, waardoor hij conditioneel wat voorsprong heeft. Met roken ben ik inmiddels gestopt en dat is al een enorme overwinning voor mij. Een goed merkbare verbetering.

Twee keer per week spinnen in de sportschool en in het weekend samen met mijn broer zoveel als mogelijk kilometers buiten maken hebben mij tot nu toe niet alleen van mijn zadelpijn afgeholpen, maar er ook voor gezorgd dat wij niet meer worden ingehaald door de eerste de beste huisvrouw met een gevulde boodschappentas en twee kinderen in de kinderzitjes. Als geboren Rotterdammers zullen wij het op karakter ook wel halen, maar op deze manier steunen wij niet alleen het goede doel maar werken wij ook aan onze gezondheid.

Bezoekt u wel eens wedstrijden van Feyenoord?
Thuiswedstrijden mis ik al ruim 40 jaar zelden en ook de uitwedstrijden en trainingskampen van Woudestein tot ver in Rusland worden zoveel als mogelijk bezocht. Mijn broer Martin is ook regelmatig in De Kuip te vinden. Als vrijwilliger bij Feyenoord deel ik de programmaboekjes uit voor aanvang van de wedstrijd en op de Open Dag, de Kameraadjesdag en allerlei andere Feyenoord-gerelateerde evenementen.

Kunnen er nog mensen zich bij uw team inschrijven?
Ja hoor, ze kunnen een mail sturen naar info@fr12.nl met als onderwerp Alpe d’Huez en wij sturen u de juiste info.

Doneren?
Ik ben er trots op dat mijn broer en ik een klein steentje kunnen bijdrage aan het onderzoek naar kanker.
Met de hulp van het Feyenoord-legioen kan Team FR12 misschien nog wel eens verassen.
Stel je voor dat u en alle ruim 50.000 FR12.nl-leden één euro overmaken dat zou een geweldige bijdrage zijn en voor ons een nog grotere stimulans om de Alpe d’Huez meerdere keren te beklimmen. Dus mocht u één euro of iets meer kunnen missen ga dan naar http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/FR12

Alpe d'Huez was 28 keer de finishplaats in de Ronde van Frankrijk. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d'Oisans, is 13,8 km lang en heeft stijgingspercentage van 7,9%. De snelste beklimming staat op naam van Marco Pantani met een tijd van 37:35 minuten. Team FR12 zal deze tocht zonder doping volbrengen. De tijden zullen dus waarschijnlijk iets langzamer zijn.

Help ons helpen en ga naar http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/FR12

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties