Geen Kuipvrees voor Kramer: ''Puur te maken met kwaliteit''

Geen Kuipvrees voor Kramer: ''Puur te maken met kwaliteit''

Nu Feyenoord uit de laatste vier duels tien punten heeft behaald, lijkt Feyenoord weer in rustiger vaarwater te zijn gekomen. De rol van Michiel Kramer, de spits die overkwam van ADO Den Haag, is daarin opvallend. Harry van der Laan (52) ging hem daarin voor: na een goed seizoen in de eredivisie bij FC Den Haag mocht hij het in 1990 proberen bij zijn droomclub Feyenoord.

Kramer doet het niet onaardig, vindt Van der Laan in gesprek met de NOS. ''Zijn doelpuntengemiddelde is niet eens zo slecht: hij staat nu op elf en zal normaal gesproken uitkomen ergens tussen de vijftien en twintig doelpunten. Maar bij Feyenoord willen ze meer. Als Kramer niet scoort, dan heb je niets aan hem. Hij is geen aanspeelpunt, laat anderen niet beter voetballen. Een spits die niets doet, is onmogelijk in De Kuip. Trouwens, dat wordt bij geen enkele club geaccepteerd."

De laatste weken valt Kramer juist op door zijn werklust. "Je merkt aan alles dat hij het niet leuk vindt om sprintjes te trekken. De laatste weken doet hij dat wel, voor de trainer en de publieke opinie. Hij speelt tegen zijn natuur in en dat heeft consequenties: je gaat toch te veel denken, je bent minder scherp voor de goal. Maar als hij nog een stap wil maken, dan zal hij zich toch vaker aanspeelbaar moeten maken. Een goaltjesdief zijn, is niet meer genoeg."

Slechts twee doelpunten van de nummer negen werden in De Kuip gemaakt. Kuipvrees? "Nee joh. Scoren in De Kuip heeft puur te maken met kwaliteit. Dat Kramer vaker scoort in uitwedstrijden is een teken aan de wand: hij heeft ruimte nodig om doelpunten te maken. Normaal gesproken is die ruimte er niet in thuiswedstrijden, maar dat komt nu Giovanni van Bronckhorst zijn ploeg wat meer laat inzakken en gokt op de omschakeling.''

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties