Bilal en Toornstra mogelijk in basis: ''Ben er niet helemaal uit''

Bilal en Toornstra mogelijk in basis: ''Ben er niet helemaal uit''

Door de schorsing van Dirk Kuyt moet Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst keuzes maken voor het duel van zaterdag tegen De Graafschap. De aanvoerder liep egen Vitesse tegen zijn vijfde gele kaart op en mist daardoor de komende wedstrijd. Het lijkt daardoor waarschijnlijk dat Van Bronckhorst dezelfde elf spelers het veld instuurt als die afgelopen zondag eindigden. Dat betekent dat Bilal Basacikoglu begint als rechtsbuiten en Jens Toornstra wordt geposteerd op het middenveld. "Al ben ik er nog niet helemaal uit," liet Gio weten.

Toch is het denkbaar dat Van Bronckhorst mogelijk iets anders uit de hoge hoed tovert. Simon Gustafson is namelijk op de weg terug en zou mogelijk zelfs in de basis kunnen beginnen. De middenvelder werd de afgelopen weken gespaard, omdat hij voor zijn komst naar Rotterdam-Zuid een lang seizoen in Zweden achter de rug had. "Ik zie op trainingen weer de oude Simon. Hij is fit en ik kan hem weer inzetten," citeert RTV Rijnmond op de wekelijkse persconferentie in De Kuip.

Een basisplaats voor Basacikoglu lijkt echter het meest logisch. De vleugelaanvaller bewees in zijn laatste twee invalbeurten van waarde te kunnen zijn. "Ook als bassispeler kunnen we gebruik maken van zijn snelheid. Hij is snel, heeft een fantastische voorzet en kan een goal maken," aldus Van Bronckhorst. "Hij moet alleen constanter worden. We zijn daarmee bezig en dat gaat steeds beter."

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt Toornstra Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties