Kuyt: ''Ik voelde de sfeer gewoon door de televisie''

Kuyt: ''Ik voelde de sfeer gewoon door de televisie''

Dirk Kuyt kwam terug naar Feyenoord om prijzen te winnen. Na de winterstop werden de kansen op de landstitel om zeep geholpen. Toch heeft de aanvoerder allerminst spijt van zijn comeback. In gesprek met The Liverpool Echo laat hij nog maar eens blijken zeer blij te zijn in Rotterdam. "Na tien jaar elders was ik blij om terug te zijn. Ik heb altijd gezegd dat ik op een dag terug zou komen en eindelijk gebeurde het. Het is goed om weer terug te zijn in Nederland en het is mooi om weer voor deze club te spelen", zegt de captain.

Toch is het niet alleen maar Feyenoord wat de klok slaat. Kuyt volgt zijn oude clubs op de voet, waar Liverpool er eentje van is. Hij koestert symphatie voor de Engelse volksclub. "Ik volg Liverpool nog steeds. Ik heb er nog twee huizen die ik verhuur, dus contact heb ik nog wel. Ik ben ook nog altijd fan van de club en probeer ze zoveel als mogelijk te volgen."

''Bij Feyenoord scoorde ik in vijf wedstrijden tegen Ajax voor Feyenoord - de grootste rivalen - dus het ging al goed voor mij op dat moment! Toen ik naar Liverpool kwam, probeerde ik om het zelfde te doen. Ik heb geprobeerd om alles te geven. Misschien gaf ik een beetje meer in de grote wedstrijden.''

Waar hij bij Liverpool het meest van genoten heeft? ''Als ik spreek over het beste moment met Liverpool, zou het moeten zijn de Champions League avond op Anfield. Het trotste moment toen we de finale bereikte door Chelsea te verslaan in de penalty shootout, toen ik de winnende penalty scoorde. Die avond zal ik nooit vergeten. De sfeer was geweldig, het geluid ongelooflijk!''

Kuyt drukt iedereen binnen en rondom Liverpool op het hart om intens te genieten van de ontmoeting van donderdag met Manchester United. ''De Europese avonden met Liverpool waren de mooiste die ik heb gekend, zeker op Anfield. Ik bewaar daar hele goede herinneringen aan. Het is wel gek: normaliter worden de derby’s tegen United of Everton om drie uur ’s middags gespeeld of om één uur, maar nu is het een avondduel en een Europese wedstrijd. Dat maakt de sfeer nog fraaier.''

“Vorige week heb ik de thuiswedstrijd op Anfield thuis gekeken en ik voelde de sfeer gewoon door de televisie heen. Het was jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar het zag er prachtig uit”, zegt Kuyt complimenteus. “Hopelijk zal dat vanavond niet anders zijn.”

Er is wel veel veranderd sinds zijn vertrek uit Liverpool. "Lucas, Martin Skrtel en een paar leden van de staf zijn er nog wel, maar verder is er heel veel veranderd." Kuyt werd met zijn neus op de feiten gedrukt tijdens de testimonial van Steven Gerrard. "Toen zei ik het al, dat er veel is veranderd. Het was wel weer mooi om terug te zijn voor die wedstrijd. Het blijft toch een hele speciale plek."

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties