Stelling: Bilal moet een kans in de basis krijgen

Stelling: Bilal moet een kans in de basis krijgen

Het was een mooi weekend voor Bilal Basacikoglu. De vleugelaanvaller was opnieuw belangrijk tijdens een invalbeurt; na een mooie solo tekende hij voor de 0-2, wat ook de eindstand was in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Vervolgens werd hij maandagavond in het voetbalprogramma Voetbal Inside ook nog eens verkozen tot Speler van de Week.

Het is de 88e minuut als Bilal op de middenlijn de bal ontvangt. Hij sprint op het doel van Vitesse af, passeert daarbij twee man, en schiet de bal langs doelman Room de verre hoek in. ''Er was natuurlijk veel kritiek op mij, als je dan zo’n goal kan maken is dat alleen maar mooi'', zei de aanvaller na afloop in gesprek met RTV Rijnmond.

Bilal moest het dit seizoen tot nu toe doen met 9 basisplaatsen en 12 invalbeurten in het team van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hierin scoorde hij tot nu toe 3 keer. De komende wedstrijd is aanvoerder Dirk Kuyt geschorst, wat betekent dat er een plek in de basis vrij komt die mogelijk door Bilal ingevuld kan gaan worden. Daarna zal hij waarschijnlijk gewoon weer terugkeren op de bank.

Van Bronckhorst

Vorige week werd er bijna 16.000 keer gereageerd op de stelling ''Gio moet ook volgend seizoen voor de groep staan.'' Hier was 77 % van de bezoekers van FR12.nl het mee eens.

''Wordt de eerste trainer die sinds jaren weer een prijs gaat pakken'', schrijft FC Apendrecht.nl als argument voor de stelling. Ook wordt er in de reacties rekening gehouden met mogelijke onrust bij een trainerswissel. ''Als er nu weer een nieuwe trainer voor de groep komt te staan, werkt dat waarschijnlijk alleen maar tegen'', aldus FR12_079.

Het clubicoon heeft in de Kuip een contract tot in de zomer van 2017. De slechte prestaties van Feyenoord leidden echter tot veel kritiek op de beginnend hoofdtrainer. Zo werd in Natafelen met Kees geconcludeerd dat Van Bronckhorst zijn selectie geen fatsoenlijk voetbal laat spelen, terwijl dat met zijn spelersmateriaal wel mogelijk zou moeten zijn.

[poll=279]

Lees meer over
Dirk Kuyt Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties