Mossou: ''Andere vorm technische staf lijkt me goed''

Mossou: ''Andere vorm technische staf lijkt me goed''

Sjoerd Mossou zou het geen slecht idee vinden als de technische staf van Feyenoord er komend seizoen anders uitziet. Volgens de columnist van het Algemeen Dagblad is gebleken dat het dit seizoen niet goed zit tussen de trainers van de Rotterdamse club. "Anders was Dick Advocaat er niet bijgekomen," zegt Mossou bij het praatprogramma FC Rijnmond.

"De staf heeft dit seizoen niet gefunctioneerd. Je kunt natuurlijk naar Giovanni van Bronckhorst wijzen, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de clubleiding. Zij hebben het risico genomen," weet Mossou. "Ik ga er wel vanuit dat hij na dit seizoen hoofdtrainer blijft. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat hij de ideale trainer is voor Feyenoord, maar ik denk niet dat ze hem er gaan uitdonderen. Advocaat als vaste assistent erbij? Dat gaat niet gebeuren, maar het lijkt me goed als de staf een andere vorm krijgt."

Mogelijk vertrekt Jean-Paul van Gastel bij de Rotterdamse club. Hij wordt genoemd als opvolger van Ernest Faber, die na dit seizoen NEC verlaat voor FC Groningen. "Dat snap ik wel. Hij zal bij Feyenoord de kans niet krijgen als hoofdtrainer. Voor hem zou het goed zijn. Een beetje de Mario Been-route. Het is moeilijk in te schatten of hij de ideale man is, maar hij heeft de capaciteiten en de achtergrond."

Clubleiding

De clubleiding van Feyenoord kreeg van de supporters ook de nodige kritiek te verduren. "Ze slaan af en toe door, maar in de brede zin snap ik dat wel. De club kan vooruit op het gebied van het stadion en het technisch beleid, maar dat zie je al jaren niet gebeuren. Dan kan je je afvragen of er geen nieuw leiderschap nodig is," vervolgt de columnist bij de regionale zender.

"Feyenoord moet af van het excuus dat het minder geld heeft. Je moet geen excuses voor jezelf scheppen. AZ is een andere club, maar daar heerst al wel heel lang een topsportklimaat. Bij Feyenoord gaat het te vaak om andere dingen dan prestaties, maar dat is niet alleen de schuld van Martin van Geel. Wel zijn veel spelers van de huidige selectie gewoon subtop. De waarde van het elftal is laag en dat vind ik een groot probleem."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties