Aboutaleb reageert: ''Geen herhaling van 2011''

Aboutaleb reageert: ''Geen herhaling van 2011''

"Er was geen demonstratie bij mij aangemeld, dus dan bereid je je maximaal voor", zei de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over de aanpak van een betoging van Feyenoord-supporters bij De Kuip. "Wat we wilden voorkomen was een herhaling van 2011." In dat jaar dreigden honderden supporters het Maasgebouw binnen te gaan waar het bestuur van de club zetelt.

"Als je van tevoren weet wat ze van plan zijn en hoeveel demonstranten er komen, dan kun je proportioneel politie inzetten. Als dat niet van tevoren bekend is, dan moeten wij ons maximaal voorbereiden. En dat hebben we gedaan. Eén ding was duidelijk: we wilden geen herhaling met getrokken pistolen zoals in 2011," zegt de burgemeester in gesprek met de NOS.

Volgens politiechef Frank Paauw zijn er iets meer dan 200 mensen aangehouden die in een optocht op weg waren naar het Maasgebouw. "We hebben duidelijk geleerd van 2011. Er is een recht op demonstreren, dat kan allemaal, maar we hebben wel een grens getrokken. We wilden niet meer bij het Maasgebouw uitkomen, zoals in 2011."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties