PEC deelt Feyenoord zevende verlies op rij toe

zondag 14 februari 2016 16:15 51.265 keer bekeken 1.093 reacties Pro Shots

Voor de zevende keer op rij heeft Feyenoord een competitiewedstrijd verloren. Op bezoek bij PEC Zwolle ging de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zondagmiddag met 3-1 onderuit. Het enige Rotterdamse doelpunt kwam kort voor rust op naam van Sven van Beek.

De 1-1 van Van Beek, die na 41 minuten binnentikte uit een corner van Jens Toornstra, was zo’n moment waar Van Bronckhorst het de afgelopen weken vaker over had, een moment waarvan een ploeg uit het niets vertrouwen kan krijgen. Dat leek ook zo te zijn, want een minuut na de gelijkmaker zag Bilal Basaçikoglu zijn poging op de vuisten van doelman Mickey van der Hart belanden. Ook meteen na rust vond de buitenspeler de doelman op zijn weg. Dankzij die kansen kregen de Feyenoord-supporters weer wat geloof kregen in een goed resultaat.

Dat geloof hadden zij tot het doelpunt van Van Beek absoluut niet gehad, want Feyenoord werd in de eerste helft overlopen door Zwolle. De thuisploeg legde goed combinatievoetbal op de gladde kunstgrasmat, die in de uren voor de aftrap sneeuwvrij was gemaakt, terwijl bij de bezoekers maar heel weinig lukte. De absolute uitblinker aan Feyenoord-zijde was in de eerste 45 minuten Kenneth Vermeer. De doelman redde tussen de twintigste en dertigste minuut op pogingen van Veldwijk, Thomas Lam en Wouter Marinus en had het geluk dat een schot van Queensy Menig op de buitenkant van de paal belandde.

De reddingen van Vermeer zorgden ervoor dat de score niet verder opliep in Zwols voordeel, want op dat moment stond het al 1-0. Na een kwartier was de ploeg van trainer Ron Jans op voorsprong gekomen, nadat een diepe bal van Wout Brama achter de Feyenoord-verdediging werd opgepikt door Veldwijk, die sneller was dan Eric Botteghin en Vermeer passeerde met links.

Diezelfde Veldwijk zorgde er vier minuten na rust voor dat Feyenoord opnieuw in de achtervolging moest. De spits speelde Van Beek uit en schoot in de verre hoek raak: 2-1. Met Eljero Elia als extra aanvaller, hij verving Marko Vejinovic, probeerden de Rotterdammers de druk op het Zwolse doel te vergroten. Basaçikoglu was op aangeven van Toornstra dichtbij, maar zijn poging werd geblokt. Van Bronckhorst bracht in de slotfase ook nog Michiel Kramer in, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. In de laatste minuut van de blessuretijd deelde Zwolle via de counter in de persoon van Kingsley Ehizibue de genadeklap uit, waardoor Feyenoord opnieuw een grote teleurstelling moest slikken.Scoreverloop
1-0 15' Veldwijk
1-1 41' Van Beek
2-1 50' Veldwijk
3-1 93' Ehizibue

Opstelling Feyenoord
Vermeer; Nieuwkoop, Van Beek, Botteghin, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic (58' Elia), Vilhena; Toornstra (89' Tapia), Kuyt en Basacikoglu (79' Kramer).

Klik hier om de spelers te beoordelen met een cijfer

Gerelateerd nieuws
1093 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 530 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 53 mensen actief, waarvan 54 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved