Rutte reageert op acties tegen Vermeer: ''Misselijkmakend''

Rutte reageert op acties tegen Vermeer: ''Misselijkmakend''

''Misselijkmakend, verwerpelijk, beneden ieder niveau.'' Premier Mark Rutte heeft geen goed woord over voor de beledigingen aan het adres van doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord tijdens de uitzending van de Premier League Darts op donderdagavond. Enkele toeschouwers hielden toen bordjes omhoog met vervelende teksten.

Rutte benadrukt dat hij over het algemeen terughoudend is met reageren op dit soort kwesties. ''Want dat kan meer mensen uitnodigen om dit soort achterlijke acties te ondernemen'', maar dat hij het schandalig vindt, laat hij nu duidelijk weten tegenover De Telegraaf.

Vermeer had het afgelopen zondag ook al zwaar te verduren tijdens de voetbalwedstrijd tussen Ajax - zijn oude club - en Feyenoord, de club waar hij nu keept. Er klonken verwensingen in spreekkoren en een man had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen. ''Waarom zou je kiezen voor dit soort negatieve, energieslurpende acties'', verzuchtte de premier.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties