''Ik moet zeggen dat hij het echt fantastisch doet''

''Ik moet zeggen dat hij het echt fantastisch doet''

Jan Boskamp is erg te spreken over de ontwikkeling van Terence Kongolo. Dat zegt de oud-Feyenoorder in het clubblad van de Rotterdammers. "Ik weet nog toen ik zelf heb lopen zeiken toen Kongolo uit het centrum werd gehaald en als linksback werd opgesteld, maar ik moet zeggen dat hij het echt fantastisch doet op die plek."

"Hij voert zijn verdedigende taken uitstekend uit en is ook aanvallend goed onderlegd,'' vervolgt Boskamp zijn verhaal in het Feyenoord Magazine. ''Dankzij zijn snelheid kan hij bovendien een ontsnapte aanvaller vaak nog terughalen."

"Als ik in zijn schoenen stond, zou ik me de komende jaren helemaal op zijn huidige positie richten, ook met het oog op de nationale ploeg. Op dit moment zou ik in Nederland geen betere linksback weten dan Kongolo, terwijl je in het centrum juist veel concurrentie hebt. Hij heeft tijdens het vorige WK bovendien op die plek al aan Oranje mogen ruiken. Als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen en het Nederlands elftal zich weet te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland, denk ik niet dat de bondscoach tegen die tijd nog om hem heen kan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties