Van Oostveen: ''Af van gevoel van machteloosheid''

Van Oostveen: ''Af van gevoel van machteloosheid''

Bert van Oostveen hoopt op korte termijn een gesprek te voeren met de supportersverenigingen van de Nederlandse KNVB. De directeur van de KNVB voelt zich daartoe gedwongen na de recente incidenten in de voetbalstadions.

Tijdens Ajax – Feyenoord (2-1) werd er een pop opgehangen die Kenneth Vermeer moest voorstellen. "Ik baal hier net zo van als alle échte voetbalfans", zo twitterde Van Oostveen. "We moeten af van gevoel van machteloosheid. Dus: op korte termijn in gesprek met supportersverenigingen aan de voorkant en strenger straffen aan de achterkant."

De dader is direct opgepakt en heeft een stadionverbod te pakken. Ook hangt hem een juridische sanctie boven het hoofd. Bovendien gaat de aanklager betaald voetbal de situatie bekijken, wat zou kunnen leiden tot een straf voor Ajax. In België gebeurde dat al eens bij Standard Luik – Anderlecht.

Bij de Belgische kraker werd een spandoek gepresenteerd met daarop een afgehakt hoofd van Steven Defour. Standard Luik ontving een boete van vijfduizend euro en moest één duel zonder publiek afwerken. Wel betrof het in dit geval een megadoek.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties