Van Bronckhorst: ''We kunnen eindelijk weer lachen''

Er stond woensdagavond meer op het spel voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Roda JC dan alleen een plaats in het bekertoernooi. Het duel was tevens een nieuwe mogelijkheid om een reeks van nederlagen te beëindigen, terwijl trainer Giovanni van Bronckhorst daarvoor voor het eerst overschakelde op een 5-3-2 systeem. De wijziging pakte goed uit: Feyenoord won met 0-1 door een doelpunt in de verlenging en staat daardoor in de halve finale van het bekertoernooi. ‘Daarom ben ik blij en opgelucht’, vertelde Van Bronckhorst kort na afloop van de wedstrijd.

Hoewel Feyenoord maar weinig tijd had om na de nederlaag tegen ADO Den Haag te trainen in het aangepaste systeem, was Van Bronckhorst tevreden over de uitvoering van zijn ploeg. ‘Ik ben trots op mijn team. Met name de eerste twintig minuten hebben we heel volwassen gespeeld en hadden we een doelpunt verdiend. De tweede helft vloeiden de krachten weg. Uiteindelijk zijn we natuurlijk heel blij dat het doelpunt in de verlenging alsnog viel. Met dat doelpunt groeide ook het vertrouwen, al vergaten we in de slotfase om de 2-0 te maken.’

‘Ik hoop dat met deze overwinning het vertrouwen terugkeert in het team en dat we de weg omhoog weer kunnen inslaan’, vervolgde Van Bronckhorst. ‘Deze overwinning hadden we nodig, zeker als je ziet hoe het de laatste tijd ging in de competitie. We hebben nu de eerste stap gezet en kunnen dit hopelijk de komende weken een goed vervolg geven. We hebben hard gewerkt en als team gestreden om een goed resultaat neer te zetten. We kunnen nu eindelijk weer lachen.’